"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanlara hürriyeti teneffüs ettirin

30 Ekim 2019, Çarşamba 10:15
ResmÎ bir ziyaret için Mısır’a giden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Kahire’de insan haklarına vurgu yaptı.

Maas, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi ile görüşmesinde hükümetin göstericilere yönelik sert tutumuna istinaden, “İnsanlara belli hukukî standartları uygulayarak hürriyetin havasını teneffüs ettirmek Mısır’ın çıkarına olacaktır” dedi.  Bütün aksi uygulamaların sorunların çözümüne katkı sunmayacağını vurgulayan Maas, “Bunun dışındakiler, kısa süre önce Mısır’da yaşadıklarımız gibi, huzursuzluğa sebep olur” ifadesini kullandı. Eylül ayında başta başşehir Kahire olmak üzere bazı kentlerde, yoğun engelleme girişimlerine rağmen hükümet aleyhine kitlesel gösteriler düzenlenmişti. Göstericiler Sisi’nin istifasını talep etmişlerdi. DW Türkçe’nin haberine göre, İnsan hakları örgütü Mısır Haklar ve Özgürlükler Komisyonu (ECRF) Eylül ayındaki gösterilere katılan 4 bin 300’den fazla kişinin gözaltına alındığını, bin kadar göstericinin de savcılık soruşturmasına tabi tutulduğunu açıkladı. Mısır hükümeti ise gözaltına alınanların sayıları hakkında şimdiye kadar bir açıklama yapmadı.

AA

Okunma Sayısı: 676
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı

    En Çok Okunanlar