"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

400’den fazla AVM var

17 Eylül 2019, Salı
AVM ve zincir marketlerin cirolarını her ay artırırken esnafı daha da zor duruma soktuğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde 400’ün üzerinde AVM, 36 Binin üzerinde zincir market her ay cirosunu artırırken bu durum esnafımızı zor durumda bırakıyor. Neredeyse her ilimizde olan, hatta büyükşehirlerde ihtiyacın çok üzerinde olan AVM’ler ile, mantar gibi her sokak başına açılan zincir marketlerin sayıları ile çalışma saatlerine bir düzenleme getirilmeli. En önemlisi zincir marketlerin açılışları bir kurala bağlanmalı. Her isteyen istediği yere zincir market açmamalı” dedi.

Palandöken, “Her ay cirolarını artırırken aynı zamanda yeni AVM inşaatları da başlıyor. Şehirlerin merkezlerinde, bazen yan yana açılarak, hem birbirlerine, hem caddelerdeki esnafımıza zarar veriyorlar. Görüntü kirliliğinin yanı sıra, içinde her sektörden büyük mağaza bulundurduğu için esnafımızın ekmeğini bölüyorlar. Nüfusa oranla en az esnafın, AVM sayısı en çok olan 3 büyükşehir yani İstanbul, Ankara, İzmir’de olması da bu durumun en açık örneğidir. Yine en önemlisi bir diğer konu ise zincir marketler de aynı şekilde her sokağa yan yana üç beş tane açılıyor. 1 kişiye ait 10 bin market var. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1504
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    17.9.2019 13:08:50

    25-30 Yıldır hep aynı nakarat.Elle tutulur bir tedbir yok.K.Esnaf sahipsiz ve hamisiz.Devleti idare edenler daima büyüklerden yana.Her köye,her sokağa açılan marketler başta bakkal,manav,kasap,tuhafiyeci esnafını bitirdiler. Birgün istedikleri fiyatları dayatınca,spükülatif hareketler yapınca aklınız gelir başa amma iş işten geçmiş,k.esnaf can verip gitmiş olacak.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı