"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

500 Euro'dan sonra sıra 100 dolarda

19 Şubat 2016, Cuma 11:29
Terör ile bağlantılı ödemelerde sıkça kullanıldığı iddiasıyla Avrupa’da tedavülden kaldırılması gündeme gelen 500 Euro’lar banknotlardan sonra, şimdi de 100 dolarlık banknotların kullanımdan kalkması gerektiği öne sürüldü.

Dünya Bankası eski baş ekonomisti ve Harvard Üniversitesi'nin eski rektörü Larry Summers, piyasadan 100 dolarlık banknotların kaldırılması durumunda, terörle bağlantılı kişiler ve gruplar için hayatın daha zor olacağını öne sürdü.

Konuyla ilgili Washington Post gazetesinde bir makale kaleme alan Harvard Üniversitesi eski Rektörü Summers, 500 Euro için duyulan endişelerinin hepsinin 100 dolar için de duyulabileceğine işaret etti.

Summers’ın iddiası dış ekonomi basınında günlerdir yer buluyor.

Uzmanlara göre, 10.8 milyar adet, başka bir deyişle yaklaşık 1.1 trilyon dolarlık 100’lük olduğunu hatırlatıyor.

Bu 100’lüklerin yaklaşık “3’te 2’si”nin ABD dışında, yabancıların elinde bulunduğu tahmin edilirken, ABD’lilerin de, “hediye vermek” ya da evde saklayarak tasarruf yapmak için 100 doları seçtikleri kaydediliyor.

ABD’de tedavüldeki banknotların yüzde 28’ini de 100’lük.

Etiketler: dünya bankası, euro, dolar
Okunma Sayısı: 1720
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı