"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Araç muayene ücretlerine tepki

23 Ocak 2024, Salı 23:55
Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Zorunlu araç muayenesinde özel sektörün keyfi belirlediği ücretler ile vatandaş araç sahibi olduğuna pişman oldu. Vatandaşın dişinden tırnağından biriktirip aldığı malında, kenara koyduğu üç kuruşunda gözü olan AKP ve yandaşları, nasıl daha fazla tırtıklarız derdinde” dedi.

Araç muayene yüzde 818 zamlandı

 

Son 7 yılda araç muayenesine gelen zam oranına tepki gösteren Demir, 2024’te yüzde 61 zamlanan araç muayene ücretlerinin 2017 yılından bu yana toplamda yüzde 818.6 artığına dikkat çekti. Demir, “Araç sahiplerinin rutin aralıklarla TÜVTÜRK’e yaptırmak zorunda oldukları araç muayene ücretinin bedeli 1.130 TL iken bu yıl 1.821 liraya çıktı. Araç muayene istasyonları özelleştirilmesi ile birlikte TÜVTÜRK sektörde tekel haline geldi. Devlet kontrolünden çıkarılarak özelleştirilen araç muayene sistemi ise her sene uçuk zamlar ile araç sahiplerinin belini büktü” ifadelerini kullandı.

İstanbul - Mücahit Ak

 

Okunma Sayısı: 1777
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Remzi

    26.1.2024 00:11:47

    Araç muaine ücretleri tam bir soygun düzeninin parcası oldular kendi halkı bu kadar fakirken 10 dakikalık bir muaineye 1800 lira korkun bir para lanetliyorum bu zihniyeti

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı