"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnafın işini kamu yapmasın

31 Mayıs 2020, Pazar 17:00
Esnafın işinin kamu kurumları tarafından yapılmasının doğru olmadığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Birçok yerel yönetim ve kamu kurumu, misafirhane adı ile otelcilik faaliyeti, düğün organizasyonu, meslek edindirme kurslarında el işi ürünleri, giyim eşyası üretimi yapılarak satılıyor. Bunların yanı sıra devlet imkanları ile ucuz ekmek adı altında pasta, simit, börek, et, süt, yoğurt üretim ve satışı gibi faaliyetlerde bulunuyor. Kamu ve yerel yönetimler esnafın yapması gereken işi yapmamalı. Kısıtlı imkânlârı ile stopaj, tabela ve gelir vergisi ödeyen esnafımız bu rekabete maruz bırakılmamalı. Çünkü kamunun görevi rekabet değil denetimdir” dedi.

İstihdama katkı sağlayan esnaf ve sanatkârlara karşı haksız rekabet oluşturulmaması gerektiğini anlatan Palandöken, “Piyasadan ucuz ürün toplayıp, devletten  işgücünü karşılayarak market, otopark, çay bahçesi, taksi işletmeciliği, tanzim satışı adı altında kooperatifler kurularak zincir mağazacılık yapılması gibi birçok konu esnafımızın ekmeğini bölüyor. Hem de bu pandemi döneminde binlerce iş yeri kapalı iken kamu kurum ve kuruluşlarının esnafımızla rekabet etmesi hiç etik değil. Çünkü kamu kurum ve kuruluşlarının görevi ticaret yapmak değil, ticaret yapan küçük esnafa destek olmaktır” dedi. 

Ankara - Fatih Karagöz 

Okunma Sayısı: 1176
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    31.5.2020 22:40:15

    50 Yılı geçen bir ticari hayat sahibi olarak sn.başkanın söylediklerine katılmamak mümkün değil ancaaak kamu neden esnafın işin yapıyor,bunu açmak şart: 1-Sosyal hayatta insanına GELİR ADALETİ sağlayamayan bir devlette birde vatandaşına bu tarz hizmet verilmediğini düşünün neler olur neler. 2-Mevcut iktidarın ana hareket noktası ölen ölür,kalan sağlar bizimdir,mantığı ile k.esnafın yokolmasından rahatsız olmadıklarıdır.AVM Kanunu yıllardır neden çıkarılmaz sorusunun cevabı bu anlayışta olmalarında aranmalıdır. 3-Sosyal yardımlaşma vakıflarının dılında binlerce yardım dernekleri gerçeği AKP iktidarının toplumu nasıl yardıma muhtaç hale getirdiğinin bir acı amma gerçek durumudur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı