"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurbanlıklar az getirildi, çoğu satıldı

21 Eylül 2015, Pazartesi 10:58
İzmir'de Bornova Belediyesi denetimindeki Işıkkent kurbanlık satış yerine besiciler tarafından çeşitli şehirlerden getirilen kurbanlıklar, Kurban Bayramı'na kısa süre kala tükenmeye başladı.

Bazı çadırlarda kurbanlıklar tamamen satılırken, bazı çadırlarda az sayıda kurbanlık kaldı. Besiciler, müşterilerin fiyatlardan şikayetçi olduklarını, ancak satış yeri ücreti ve kurbanlıkların nakliyesi gibi nedenlerle maliyetin arttığını, bunun da kurbanlıklara yansıtıldığını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te yaklaşık 40 dönüm alana kurduğu kurbanlık satış ve kesim yerinde yaklaşık 170 çadır bulunuyor. Besiciler tarafından çeşitli şehirlerden getirilen kurbanlıklar Kurban Bayramı'na kısa süre kala tükenmeye başladı. Bazı çadırlarda kurbanlıklar tamamen satılırken, bazılarında az sayıda kaldı. Kars'ın Kağızman İlçesi'nden İzmir'e gelen 38 yaşındaki Nesim Çelik, şöyle dedi:

"Bu yıl 30 büyükbaş kurbanlık getirdim, bunlardan 25'i satıldı. 4-5 yıldır buraya kurbanlık getiriyorum, geçen yıl kurbanlık sayısı fazla olduğundan elimizde kaldı. Ancak bu yıl hayvan sayısı az." 

Bir diğer besici, 40 yaşındaki Veli Bulut ise, bu yıl 25 kurbanlık getirdiğini, hayvan fiyatlarının yerinde yüksek; bunları almak isteyenlerin alım gücünün az olduğunu belirterek, "Geçen yıl bu alanda 400 çadır vardı. Bu yıl ise hayvan sayısı az. İnsanlar fiyatların yüksek olmasından şikayet ediyor. Ancak maliyetimiz yüksek. Bu çadır yeri bile bize 5- 6 bin TL'ye mal oldu, kurbanlıkların nakliyesi de 5 bin TL'yi buldu. Buradaki masrafımız 20 bin TL'ye kadar çıkıyor. Elimde 10 kurbanlık kaldı, umarım onlar da satılır. Müşteriler bekleyince fiyatın düşeceğini sanıyor, ama kimse zararına satış yapmaz. Eğer satamazsak geri götürürüz. Biz kimsenin kurbansız kalmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Besiciler, müşterilerin fiyatlardan şikayetçi olduklarını, ancak satış yeri ücreti ve kurbanlıkların nakliyesi gibi nedenlerle maliyetin arttığını bunun da kurbanlıklara yansıtıldığını dile getirdi. Besiciler büyüklüklerine göre koyun ve koçların fiyatlarının 650 ile bin TL, düvelerin 4 bin 500 ile 6 bin TL, danaların 6 bin ile 17 bin TL arasında değiştiğini belirtti. Kurbanlıkların kilo fiyatları da büyükbaşta 17-18 TL, küçükbaş da ise 15 TL civarında bulunuyor.

DHA

Etiketler: izmir, bornova, kurbanlık, besici
Okunma Sayısı: 3188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı