"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ORAN, 58 projeyi destekleyecek

16 Haziran 2015, Salı 16:45
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), 'Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Programı' ile 'Kültür ve Turizm' mali destek programları kapsamında hazırlanan 58 projeyi destekleyecek.

Projeler için Sivas, Kayseri ve Yozgat’a 36 milyon liralık yatırımın hayata geçmesi planlanıyor. 

ORAN Yönetim Kurulu, Sivas’ta toplandı. ORAN Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ORAN’ın 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında başvuru süreci 10 Nisan 2015 tarihi itibariyle sona eren mali destek programlarına yapılan proje başvurularının değerlendirme sürecinin tamamlandığını belirterek, toplam 17 milyon TL kaynağın aktarılacağı başarılı projelerin belirlendiğini kaydetti. Bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde, 'Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Programı' ile 'Kültür ve Turizm' mali destek programları kapsamında toplam 58 proje başvurusunun Ajans tarafından desteklenmeye hak kazandığını açıklayan Yazıcı, "Belirlenen projelerle bölgemizde toplam 36 milyon TL tutarında bir yatırımın hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Ajans web sitesinde ilan edilecek olan başarılı proje sahipleri ile sözleşmeler imzalanarak projeler uygulanmaya başlayacaktır." dedi. 

"Ayrıca geçtiğimiz dönemde ORAN tarafından Kayseri, Sivas ve Yozgat illeri için Sosyal Durum Analizleri hazırlanarak, Kalkınma Bakanlığı’na sunulmuştur" diyen Vali Abdulkadir Yazıcı, şöyle devam etti: "Bu kapsamda sosyal altyapı açısından bölge il ve ilçelerinin sorunları ve çözüm önerileri ile birlikte, illerin nüfus, göç, eğitim, sağlık, aile, istihdam, sosyal güvenlik, gelir dağılımı ve fırsat eşitliği, konut, yoksulluk, sosyal yardımlar, sosyal sivil toplum ve sosyal hareketler, kültür konularında durumları detaylı olarak incelenmiş, sorunlar ve çözüm önerilerine geniş yer verilmiştir. İllerimizin kalkınması adına hazırlanan eylem planlarının ve sosyal durum analizi çalışmaları kapsamında sunulan çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili mercilerle iletişim halinde yürütülen çalışmalar bundan sonraki süreçte de devam edecektir."

Daha sonra ORAN Yönetim Kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım ve Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Vekili Fatih Gavgacı katıldı.

Okunma Sayısı: 2123
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı