"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şimşek, 2016 büyüme hedefini açıkladı

11 Ocak 2016, Pazartesi 11:50
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonun 2016 yılı sonunda yüzde 7,5'a gerilemesini öngördüklerini söyledi.

Enfasyonun 2014’te yüzde 8,2, 2015’te de yüzde 8,8 olduğunu kaydeden Şimşek, bu durumda TL’deki değer kaybının ve gıda fiyatlarının etkili olduğunu söyledi. Şimşek, enflasyonun 2018'de yüzde 5'e inmesi için gereken her şeyi yapacaklarını da belirtti. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladığı toplantıda, enflasyon konusunda “Enflasyonun 2016 yılı sonunda yüzde 7,5'a gerilemesini öngörüyoruz ve 2018'de ise yüzde 5'e inmesi için gereken her şey yapılacak." ifadesini kullandı. 

Konuşmasında küresel piyasalardaki gelişmelere değinen Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP)’nin kapsadığı önümüzdeki 3 yılda gelişen ülkelerin küresel büyümeye katkısının azalacağını, bu arada Euro bölgesinin toparlanmasının Avrupa Merkez Bankası’nın genişleyici para politikasıyla hızlanacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı, emtia ihraç eden ülkelerdeki talep düşüşünün Türkiye’yi dolaylı olarak etkilediğini, para politikasındaki normalleşmenin önümüzdeki döneme damga vuracağını aktardı. TL'deki değer kaybının önemli boyutta olduğunu ama diğer gelişen ülkelerin de Türkiye’den farklı bir durumda olmadığını dile getiren Şimşek, “Enflasyonun yüzde 5-7 aralığına düşmesi için çok ciddi çalışmalar yapacağız. Hedef yüzde 5. İnmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Rekabetin önündeki engellerin kaldırılması, verimliliğin artırılması gibi. Enflasyonun yapısal sebeplerine odaklanacağız, büyümenin finanasmanında yurtiçi tasarruflar öne çıkacak.” şeklinde konuştu. 

Şimşek: 2016 büyüme hedefi yüzde 4,5

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu sene için büyüme hedefini yüzde 4,5 olarak açıkladı. Şimşek, 2015 için yüzde 4’lük büyümenin ‘mütevazi’ görülebileceğini ancak gelişmekte olan diğer ülkelere bakınca iyi bir oran olduğunu söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladığı toplantıda, hükümetin bu yıl dahil önümüzdeki 3 yıl için öngördüğü büyüme oranlarını; yüzde 4,5, yüzde 5 ve yüzde 5 olarak açıkladı. Şimşek, söz konusu büyüme oranlarını yakalanacağını ifade ederken, “Her şeyden önce siyasi istikrar sağlanmıştır. Ayrıca gelirlerde artış olacak. Dış talepte de öyle. Avrupa’da iyileşme görüyoruz. İç talep ve dış talep yakalanabilir olduğunu gösteriyor. Hem kamu, hem özel sektörde yatırımlarda artış bekliyoruz. Özel kesim yatırımları ve yapısal reformlardan kaynaklanan verimlilik artışı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 952
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı