"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şirket borçları kaynaklı savunmasızlık arttı

10 Eylül 2018, Pazartesi 13:50
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisine dair yeni değerlendirmede bulundu.

Moody’s, yüksek döviz kredileri ve artan kaldıracın Türkiye’de şirket borçları kaynaklı savunmasızlığı artırdığını belirtti. Açıklamada “Kayda değer dövizle borçlanma ve kaldıraç artışı Türkiye’de şirket borçları kaynaklı savunmasızlığı artırıyor” dendi. Dün yayınlandığı analizde Arjantin ve Türkiye’yi şirketlerden kaynaklanan baskılara karşı en savunmasız ülkeler olarak tanımlayan Moody’s, Arjantin veya Türkiye’den daha büyük politika ve mali tamponlara sahip olmasına rağmen Çin’in de şirket borçluluklarından kaynaklanan savunmasızlığa maruz kaldığını belirtti. Moody’s, Çin’de şirket borçlarının GSYH’ye oranının yüzde 150’yi aştığına dikkat çekti.

Etiketler: türkiye, şirket, moody’s
Okunma Sayısı: 883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı