"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TCDD’de yolcu memnuniyeti düştü

30 Haziran 2020, Salı 19:00
YHT hizmetlerinden genel memnuniyet oranı 2018’de yüzde 85 iken 2019 yılında 10 yüzde 75’lere kadar düştü.

Son yıllarda meydana gelen tren facialarıyla anılan TCDD, hızlı trenlerle 2018 yılında 8.1 milyon kişiyi taşırken bu sayı 2019 yılında 8.2 milyona yükseldi. Ancak yolcu memnuniyet oranı 2018 yılında yüzde 85 iken 2019 yılında 10 puan birden düşerek yüzde 75’lere kadar geriledi.  Birgün’ün haberine göre, Yüksek Hızlı Tren hatlarında taşınan yolcu sayısı 2019 yılında yaklaşık 170 kişi artarak 8 milyon 274 bine yükseldi. TCDD Anonim Şirketi tarafından, ‘YHT yolcu profili, memnuniyeti ve algı araştırma çalışmaları’ yapıldığı belirtildi. Bu çalışmalarla YHT hizmetlerinden genel memnuniyet oranı Şubat 2018’de yüzde 85,5 iken, Ekim 2019’da bu oranın yaklaşık yüze 10 düşerek, yüzde 75,3’lere gerilediğinin açıklanması ise dikkat çekti.

‘Sebebi liyakatsiz atamalar’

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Yayın Sekreteri Ahmet Eroğlu, TCDD’nin açıklamalarının adeta birer itiraf niteliğinde olduğunun altını çizdi: “Son dönemde yaptığımız eylem ve etkinliklerde bu olumsuzlukları öne çıkararak kurum yönetimini teşhir etmeye çalıştık. TCDD’nin memnuniyet oranındaki düşüş son yıllarda meydana gelen katliamların, liyakatsiz atamaların bir sonucudur. Biz BTS olarak kurum içerisinde, kritik noktalara uygun olmayan insanların atanmasına, liyakatsiz atamaların yapılmasına dikkat çekmeye çalışarak itirazlarımızı dile getiriyoruz. Kurum içerisindeki yanlışlıklar ve meydana gelen acı olaylar daha büyük kazaların kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Yapılan yanlışlar, bizlere yeni felaketlerin kapıda olduğunu işaret ediyor.”

Okunma Sayısı: 902
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf çiftçi

    1.7.2020 08:45:23

    Allah rahmet etsin, mekânı cennet olsun

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı