"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Topraksız tarımla çilek çiftçiye daha çok kazandırıyor

29 Şubat 2016, Pazartesi 14:43
Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezinden Mersin'in Silifke ilçesinde, ilk defa 2009 yılında bir dönümlük alanda uygulanan topraksız tarımla çilek üretimi, verim alınması üzerine 60 dönüme çıkarıldı.

Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, normal üretime göre, topraksız tarımda çiftçilerin daha fazla ürün elde ettiğini söyledi.

İlk olarak 2009 yılında bir dönümlük alanda başlanan çalışmanın, giderek yaygınlaştığını belirten Özmen, bu doğrultuda üretimin 60 dönüme çıktığını kaydetti.

Özmen, topraksız tarımın daha sistematik olduğunu ifade ederek, "Burada kesinlikle toprak kullanmıyoruz. Kurduğumuz seramızda kokopit denilen Hindistan cevizinin liflerinden elde edilmiş ham maddeyi satın alarak onun içerisinde çilek yetiştiriyoruz. Bu ürünün beslemesine dikkat edildiği taktirde toprak kültüründen herhangi bir farkı yok. Bu yöntemle, daha az alandan daha çok ürün elde edilebiliyor. Toprakta bulunan hastalıklı etmenlerden uzakta yetiştiricilik yaptığımızdan dolayı bitkiler daha sağlıklı oluyor. Ayrıca daha az gübre ve işçilik harcanıyor" dedi.

Üretimlerde verim alınması üzerine 4 ay olan hasat döneminin de 8 aya çıktığını vurgulayan Özmen, bu yıl ilçe genelinde, topraklı ve topraksız tarımda toplamda 22 bin dönüm araziden 88 bin ton çilek hasadının yapılmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

AA

Etiketler: mersin, silifke, çilek, tarım
Okunma Sayısı: 1663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı