"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜBİTAK ucuz ve çevreci asfaltın denemesini yaptı

11 Haziran 2015, Perşembe 13:45
Ucuz ve çevreci özellikleriyle öne çıkan "ılık karışım asfaltın" ilk denemesi, Ankara Çevre Otoyolunda gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kimya Enstitüsü ile Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığınca yürütülen, "Ilık Karışım Asfalt Katkıları Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında üretilen "ılık karışım asfaltın" ilk uygulaması yapıldı. 

TÜBİTAK Kamu Araştırmaları Programları kapsamında desteklenen, KGM'nin müşterisi olduğu söz konusu projeyle hem ülke kaynaklarının verimli kullanılması hem de var olan teknolojilere yenilik getirilmesi amaçlanıyor. Söz konusu projenin 36 ayda tamamlanması öngörülüyor.

Ilık asfaltın Türkiye'de uygulanmasıyla, asfalt üretiminde kullanılan enerji yüzde 30 azalacak.

Üretim maliyetinden yıllık ortalama 114 milyon lira tasarruf edilecek. Yerli üretim ılık asfalt karışımıyla çevreye verilen zararların azaltılması hedefleniyor.

AA

Etiketler: tübitak, asfalt, tasarruf
Okunma Sayısı: 2268
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı