"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

12 yaşındaki Nihat'ın ölümünde bazı polisler kusurlu olabilir

21 Ocak 2015, Çarşamba 09:23
12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın Şırnak'ın Cizre ilçesinde öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, olay yerindeki araç içindeki bazı güvenlik görevlilerinin kusurlu olabileceğini duyurdu.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, olay yerinde çatışma olmadığına ilişkin yerel makamlardan alınan ilk bilgilerin kamuoyuyla daha önce paylaşıldığı hatırlatılarak şöyle denildi:

"Bakanlığımız tarafından olayın aydınlatılması için mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir. Müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir."

Başbakan Davutoğlu, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu" demişti.

Polis kriminal raporunda da çocuğun başından Emniyet Müdürlüğü envanterinde bulunmadığı söylenen av tüfeği mermisi çıktığı belirtilmişti.

AA

Etiketler: cizre, nihat kazanhan
Okunma Sayısı: 947
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı