"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz korkusu devlet hizmetlerini durdurdu

06 Haziran 2017, Salı
Aylardır güvenlik soruşturmasını bekleyen ve özel kurumlarda çalışmaları yasak olduğu için işsiz kalan atanmaya hak kazanmış hekimler Meclis gündemine taşındı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a “Bu hekimler ne zaman göreve başlayacak” diye soran CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Devletin 15 Temmuz korkusu devlet hizmetlerini durdurdu” dedi. 2016 ve 2017 yılında atamalara katılmış, atanmaya hak kazanmış hekimlerin aylardır güvenlik soruşturmasının tamamlanmasını ve dört gözle görevlerine başlamayı beklediklerini belirten CHP’li Dr. İrgil, “Bu hekimler devlet hizmet yükümlüsü ama aynı zamanda aile geçindirmekle de yükümlü. Mevzuata göre atanmaya hak kazandıkları için özel kurumlarda da çalışamıyorlar yani işsizler. Bu hekimleri aylarca işsiz kalmaya mecbur etmek devletin ayıbıdır” diye konuştu. İrgil, Türkiye’de 100 bin kişiye 179 hekimin düştüğünü, OECD ülkelerinde ise bu rakamın 339 olduğunu belirterek “OECD ülkelerindeki rakamlara ulaşabilmek için 135 bin hekime ihtiyaç var ama Sağlık Bakanlığı hekimleri işsizlikten kurtarmıyor” dedi. İrgil, Aylardır işsiz kalan hekimlerin yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak düzeye gelmiş olmaları “OHAL’de halk mağdur olmayacak” ifadesiyle çelişmiyor mu? sorusunu sordu. 

Etiketler: 15 temmuz, recep akdağ
Okunma Sayısı: 4067
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf ATMACA

    7.6.2017 14:49:48

    Hakkın ve hukukun yanında yer alanlardan razı ol yaRabbim Hak ve hukukun karşısındakileri KAHHAR demekten başka birşey gelmiyor elden.

  • nafi

    6.6.2017 10:33:08

    değerli yeni asya gazteciler bu işin sonu nereye varacak?

  • erhan

    6.6.2017 08:57:55

    6000 sağlık personeli ihraç edildi.on binlerce insanın ne ile suçlandıklarını dahi bilmeden, savunmaları da alınmadan yoğun tasfiye, ihraç, gözaltı ve tutuklanmalarıyla ayyuka çıkan haksızlıkların  hukukî geçerliliği Varmidir

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı