"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

16 kamyon eşya, 65 özel yapım Mercedes ve bin adamla geliyor

08 Kasım 2015, Pazar 12:42
G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Salman beraberindeki bin kişiyle gelecek. Heyetten önce 16 kamyon özel eşyaları gönderilirken, Kralın beraberindeki ekip için 546 oda hazırlandığı belirtildi.

Belek'te 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G-20 Zirvesi'nde ABD ile birlikte en kalabalık ikinci heyet olan Suudi Arabistan heyetinin bir kısmı Antalya'ya geldi. Suudi Havayolları'na ait uçaklarla önceki gün Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz ve Prens El-Velid bin Telal bin Abdülaziz el Suud için özel eşyalar getirildi.

Suudi kral ve prensine ait yatağından çarşafına, kullanacakları bardaktan elbiselere kadar her şeyin en ince detayına kadar yer aldığı özel eşyalar, havalimanından Mardan Palace Hotel'e 16 kamyonla taşındı. Suudi heyet için ayrıca 65 adet özel yapım Mercedes marka makam aracı da getirildi.

Yaklaşık bin kişilik Suudi Arabistan heyeti Belek dışında konaklayacak tek heyet.

Kundu'da 1.4 milyar dolara inşa edilen Mardan Palace Hotel'de konaklayacak Suudi heyeti için 546 oda hazırlandı. Açılışından bugüne farklı konseptlerde tasarlanmış saray odaları ve görkemli mimarisiyle her dönem Arap misafirlerin gözdesi olan Mardan Palace, yaklaşık 2 ay önce G-20 Zirvesi için gelen ve tüm otelleri gezen Suudi Arabistan resmi delegasyon yetkililerinin ilk tercihi oldu. Suudi delegasyon, 3 günlüğüne kapattığı Mardan Palace'da süreyi uzattı ve 2 haftaya çıkardı.

546 SARAY ODASI HAZIRLANDI

Mardan Palace'da konaklayacak Suudi Kral Salman ve Prens Telal için altın yaprağı süslemeli tatlılar ikram edilecek. Suudi heyet için geceliği minimum 800 Euro'dan başlayan ve 15 bin Euro'ya kadar çıkan 20 farklı konseptli 546 saray odası hazırlandı.

Bu odalar ise şöyle; 271 Superior oda, 62 Premium oda, 16 Dolmabahçe Deluxe Suite, 38 Grand Hammam Suite, 41 Grand Deluxe Dubleks, 41 Junior Suit, 38 Executive Suit, 3 Grand Junior Suit, 4 Presidential Suit, 2 Royal Suit (600 metrekare, herbiri özel havuzlu), 30 Garden Suit (170 metrekare villalar). Kraliyet ailesinin üst düzey mensupları için hazırlanan kral dairesi ve villaların geceliği ise 9 bin Euro'dan başlıyor.

KRAL VE PRENS GECELİĞİ 15 BİN EURO'YA KALACAK

Suudi Kral Salman ve Prens Telal, Mardan'ın en lüks villasında konaklayacak. Mardan Palace Hotel'den yapılan açıklamada geceliği 15 bin Euro, yani yaklaşık 50 bin TL'ye denk gelen Royal Suit Villa'da Kral Salman ve Prens için yaklaşık 2 aydır hummalı bir hazırlık yapıldı. Kral ve prensin konaklayacağı ultralüks villalarda Kız Kulesi manzarası da bulunuyor.

Kral Salman'ın Mardan Palace'da ayak basacağı ilk noktadan helikopter pistine, geçeceği tüm yollar için dokunan kırmızı halılara kadar her detayın titizlikle ele alındığı belirtildi. Kral Salman ve Suudi prens için yatakların çarşaflarına kadar kullanacakları tüm eşyalar Arabistan'dan Antalya'ya getirildi. Kral Salman ve Prens için güvenlikten sağlığa görev yapacak özel ekiplerin ise yaklaşık 250 kişiden oluştuğu ifade edildi.

Konaklayacak ekip için dünya mutfaklarından oluşan ala carte yemekler hazırlanacak, 7 bin 500 metrekarelik SPA merkezi ekstra hizmet verecek. Fiyatlara sadece oda kahvaltının dahil olduğu ve diğer birçok hizmet için ekstra ödeme yapacak olan Suudi heyetin Mardan'daki günlük giderinin 1 milyon doların üzerinde olacağı belirtildi.

10 BİN METREKARE ALTIN VARAK

Mimarisinde 10 bin metrekare altın varak, 500 bin kristal ve 23 bin metrekare İtalyan mermeri kullanılan, bu anlamda Avrupa'nın en lüks otelleri arasında sayılan Mardan Palace, Kral Salman sayesinde G-20'nin en dikkat çekici oteli olacak. Toplantılara katılacak heyet için Kundu'yu Belek'e bağlayacak altyapı ve yol çalışması, G-20'ye yetişmesi için süratle devam ediyor.

DHA

Etiketler: kral selman, g-20, arabistan
Okunma Sayısı: 3449
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı