"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17 Aralık'ta önemli gelişme

10 Kasım 2014, Pazartesi 14:05
17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmasına "takipsizlik" kararına itiraz edildi. İtirazı, Sulh Ceza Mahkemesi hakimi değerlendirecek.

17 Aralık 'rüşvet ve yolsuzluk' soruşturmasına verilen takipsizlik kararına dosyanın tek şikayetçisi olan Fatih eski emniyet müdür yardımcısı Orhan İnce itiraz etti. İtirazı, Sulh Ceza Mahkemesi hakimi değerlendirecek.

Geçtiğimiz ekim ayında, soruşturma kapsamında tutuklanıp serbest kalan Reza Zarrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 53 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmişti. İnce, Avukatı Özcan Karakoç aracılığıyla hazırladığı 64 sayfalık itiraz dilekçesini Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sundu. 64 sayfalık dilekçenin sonuç ve talep kısmında, söz konusu takipsizlik kararının kanunlara, Anayasa'ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne Uluslararası sözleşmelere, hukukun genel normlarına ve tüm kamu vicdanına açıkça aykırı olduğunu öne sürülerek, kovuşturmaya yer olamadığına dair kararın kaldırılması ve 53 şüpheli hakkında dava açılması istendi.

SAVCI "53 KİŞİNİN YARGILANMASINA GEREK YOK" DEMİŞTİ

Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcısı Ekrem Aydıner, 17 Aralık "Rüşvet ve Yolsuzluk" soruşturmasında iş adamı Rıza Sarraf, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı" belirterek 16 Ekim'de 63 sayfalık takipsizlik kararı vermişti. Takipsizlik kararı, 53 kişiye ve dosyanın tek şikayetçisi olan eski emniyet müdür yardımcısı Orhan İnce'ye posta yoluyla tebliğ edildi.

64 SAYFALIK İTİRAZ

Kararın bir örneğini alan eski emniyet müdür yardımcısı Orhan İnce, bugün avukatı Özcan Karakoç ile birlikte sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

SULH CEZA HAKİMİ DEĞERLENDİRECEK

Avukat Karakoç hazırladığı 64 sayfalık itiraz dilekçesini, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sundu. Söz konusu itiraza hangi Sulh Ceza Hakimliği'nin bakacağı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden belli olacak.

"HUKUKUN GENEL NORMLARINA VE TÜM KAMU VİCDANINA AÇIKÇA AYKIRI 53 ŞÜPHELİ YARGILANSIN"

64 sayfalık dilekçenin sonuç ve talep kısmında, söz konusu takipsizlik kararının kanunlara, Anayasa'ya, Avrupa İnsan Hakları

Sözleşmesi'ne Uluslararası sözleşmelere, hukukun genel normlarına ve tüm kamu vicdanına açıkça aykırı olduğunu öne sürülerek, kovuşturmaya yer olamadığına dair kararın kaldırılması istendi. Takipsizlik kararı verilen 53 şüpheli hakkında eylemlerine uyan sevk maddeleri kapsamında kamu davası açılması talep edilen dilekçede, itiraz incelemesinin duruşmalı olarak yapılması da talep edildi.

Okunma Sayısı: 1147
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı