"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

25 Aralık savcısı ve hakimlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

03 Ağustos 2016, Çarşamba 12:46
25 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında dinlenen siyasetçiler ve işadamlarınıın şikayeti üzerine, bu soruşturmanın savcısı Muammer Akkaş ve dinleme kararlarını imzalayan dönemin hakimleri Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame düzenlendi.

Müştekilerin arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan, Hakan Fidan’ın, mağdurları arasında da Başbakan Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Muammer Güler’in bulunduğu iddianamede, Muammer Akkaş’ın 12 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 247 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması isteniyor. 

İddianamede şüpheli hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar’ın ise üç ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 63 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. 

25 Aralık soruşturmasını yürüten ve daha sonraki süreçte meslekten ihraç edilen firari sanık olan eski İstanbul savcısı Muammer Akkaş ile Akkaş’ın soruşturmanın şüphelileri hakkında talep ettiği dinleme ve fiziki izleme taleplerini kabul eden dönemin İstanbul hakimleri Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame düzenlendi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 848 sayfalık iddianamede, 25 Aralık soruşturmasının 96 şüphelisinden bazıları müşteki bazıları da mağdur sıfatı ile yer aldı. 

Doğrudan dinlenmeyen, ancak üçüncü kişiler üzerinden dinlenen, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ombudsman Mehmet Nihat Hatipoğlu, Yalçın Akdoğan, Mustafa Varank’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi iddianamede müşteki sıfatı ile yer aldı. 

İddianamede, o zaman Dışişleri Bakanı olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Sadullah Ergin, Gürsel Tekin, Zafer Çağlayan, Taner Yıldız, Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 29 kişi de mağdur sıfatı ile yer aldı. 

DHA

Okunma Sayısı: 1372
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı