"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

3 ilde büyük DHKP-C operasyonu

20 Ağustos 2015, Perşembe 09:56
İstanbul ve Mersin'de DHKP-C'ye operasyon düzenlendi. Mersin'de 39 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da da gözaltılar var.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sarıyer'deki Fatih Sultan Mehmet ve Baltalimanı mahallelerinde, daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde yapılan baskınlara özel harekât timleri ile çevik kuvvet polisleri de destek verdi. 

Operasyon yapılan adreslerin bulunduğu bazı sokakların girişleri barikatlarla kapalıydı. Barikatlar zırhlı polis araçlarıyla açıldı. 

DHKP-C örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar var. Sayıları henüz açıklanmadı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan caddesindeki yerleşkesine götürüldü.

Polis operasyon sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Adreslerdeki aramalar sürüyor. 

Mersin'de 39 gözaltı

Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı mahallesinde operasyon yaptı.

Farklı illerden gelip, mahallenin sahil bölümünde kurdukları çadırlarda kalan ve "örgütsel eğitim toplantıları" yapmakla suçlanan 39 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler sağlık kontrolü için Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kontrolün ardından da sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildiler.

AA

Etiketler: istanbul, dhkp-c, operasyon
Okunma Sayısı: 1445
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı