"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

39 hakim ve savcı daha meslekten ihraç edildi

05 Ekim 2017, Perşembe 18:38
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Gülen Hhareketi soruşturması kapsamında 39 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti.

Alınan bilgiye göre, HSK tarafından, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 3. maddesinin 1. fıkrası kapsamında Gülen Hhareketi ile iltisak ve irtibatları olduğu sabit görülen 39 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekte kalmalarının uygun olmadığı ve ayrı ayrı olmak üzere meslekten çıkarılmalarına karar verildi.

HSK, süreçte 4 bin 521 hakim ve savcı hakkında Gülen Hareketi üyeliğinden işlem yapmış ve bu kişiler meslekten ihraç edilmişti. Bugün ihraç edilenlerle Gülen Hareketi kapsamında meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 4 bin 560 oldu.

Meslekten çıkarma kararının, dijital materyallerde yapılan incelemeler, şifreli haberleşme programlarında yer alan kayıtlar, soruşturmalar kapsamında ifadelerine başvurulan hakim ve cumhuriyet savcılarının ifade ve sorgu tutanakları ve soruşturma sürecinde itirafta bulunan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarının birlikte değerlendirilmesi sonucu alındığı kaydedildi.

HSK'nın ihraç kararının Resmi Gazete'ye gönderildiği öğrenildi. 

AA

Etiketler: hsk, ihraç
Okunma Sayısı: 3381
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    6.10.2017 12:19:57

    Meslekten çıkarma kararının, dijital materyallerde yapılan incelemeler, şifreli haberleşme programlarında yer alan kayıtlar, soruşturmalar kapsamında ifadelerine başvurulan hakim ve cumhuriyet savcılarının ifade ve sorgu tutanakları ve soruşturma sürecinde itirafta bulunan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarının birlikte değerlendirilmesi sonucu delillerde memurluktan atılmayı gerektiren suç içeriği var mı !!!!

  • ali

    6.10.2017 12:17:22

    atılmalar yargı kararıyla olmalı ki adil ve hukuki olsun. yoksa keyfi olur

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı