"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

5 bin akademisyen bildiri imzaladı

19 Ocak 2016, Salı 11:13
"Akademisyenler Teröre Karşı" bildirisine 5 bin akademisyen imza attı.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aksoy öncülüğünde yayımlanan "Akademisyenler Teröre Karşı" bildirisine 5 bin akademisyen imza attı. Aksoy, "terorekarsiyiz.com" internet adresi üzerinden başlattıkları kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ"

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildirinin ardından bir grup öğretim üyesiyle, "Akademisyenler Teröre Karşı Bildirisi"ni yayımladıklarını belirten Aksoy, "Üç gün içinde 5 bin imza verildi. Dünyanın çeşitli yerlerinden ve Türkiye'deki üniversitelerden akademisyenler bu kampanyaya imza attı. Teşekkür mailleri ve telefonları aldık. Bildiri, akademik çevrede büyük ilgi gördü" diye konuştu.

Aksoy, bildirideki ana temanın terörün birlikte yaşamı ortadan kaldırmasına karşı çıkmak olduğuna dikkati çekerek, terörün toplumda kardeşlik hukukuna zarar verdiğini ve demokratikleşmeyi engellediğini vurguladı.

"ÖLÜMLERDEN TERÖR SORUMLU"

Terörün karşısında oldukları için kampanya başlattıklarına işaret eden Aksoy, "Terör, toplumun barış arayışlarını ortadan kaldırmak demek. Şehitlerden, sivil insanların ölümünden terörün sorumlu olduğunu biliyoruz. Artık terörün engellenmesi ve barış sürecinin hayata geçirilmesi gerekir. Toplumda teröre karşı büyük bir tepki var" ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler: akademisyen, bildiri
Okunma Sayısı: 3402
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • halil

    19.1.2016 14:39:46

    İfrattan tefrite düşülmüş, doğrusu olayların sorumlusu; özellikle çözüm sürecinde hiçbir tedbir almayan hükumet(dikkat! Devlet değil) ile terör örgütüdür, ikisi birlikte götürüyor bu işi, maalesef...!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı