"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

55 milyon dolara uzay yolculuğu

19 Ocak 2024, Cuma 18:00
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başladı. Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi olarak anılan uzay seyahati başladı. Türk astronot Alper Gezeravcı’nın içerisinde bulunduğu, Falcon 9 roketi uzaya fırlatıldı.

Astronotları, Uluslararası Uzay İstasyonu’na SpaceX şirketinin roketlerini ve kapsülünü kullanarak ulaştıran Axiom şirketi Houston merkezli ve her bir astronot için en az 55 milyon dolar ücret alıyor.

Dragon kapsülünde Gezeravcı’yla birlikte, İtalyan Hava Kuvvetleri’nden Albay Walter Villadei, İsveçli pilot Marcus Wandt ve emekli NASA astronotu İspanyol ve Amerikan vatandaşı Michael Lopez Alegria’da yer alıyor. Astronotları taşıyan Falcon 9 roketi yerel saatle 16:49, Türkiye saatiyle gece saat 00:49’da uzay yolculuğuna başladı. Dragon roketi, 36 ila 40 saatlik bir seyahat sonrasında Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşacak.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin 55 milyon dolar ödeyerek uzaya astronot gönderme macerasını, “Yapımında hiçbir katkımız olmayan, bize hiçbir katkısı olmayacak olan bir uzay gemisiyle bir Türk astronotu, uzay gemisinin sahiplerine 55 milyon dolar ödeyerek uzaya göndermekle neleri yapmaktan vaz geçtik sorusu alternatif maliyet kavramının iyi bir örneğidir” diyerek eleştirdi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3132
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    20.1.2024 12:57:06

    'Gitti 55 milyon dolar,diyen bakan boşuna dememiş. Bunu diyen bakan da bu iktidarın bakanı olması hayli enteresan bir durum. Adamlar ülkenin kaynağını bileee bile israf ederken bile milleti aldatmaya devam ediyor ya.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı