"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB Konseyi Başkanı, Putin'le Belarus'u görüştü

18 Ağustos 2020, Salı 17:01
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Michel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda Belarus'taki durumu görüştü.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Belarus'taki krizi çözmenin tek yolu barışçıl ve kapsayıcı diyalogdan geçiyor." ifadesini kullandı.

Putin ile Belarus'taki gelişmeleri görüştüklerini aktaran Michel, mesajında aynı zamanda yarın Belarus'u görüşmek için toplanacak olağanüstü AB Liderler Zirvesi'ne atıfta bulundu.

AB yetkilisinden edinilen bilgiye göre, yaklaşık 30 dakika süren telefon görüşmesinde AB'nin Belarus'taki seçimlerdeki usülsüzlüklerden ve şiddetten duyduğu endişeye vurgu yapıldı.

Görüşmede Belarus'ta diyaloğun sağlanması için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) yardımlarından faydalanabilineceğine değinilerek, tarafların irtibatta kalacağı teyit edildi.

AA

Okunma Sayısı: 1195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı