"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'den 'Ayasofya' açıklaması

01 Temmuz 2020, Çarşamba 18:37
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'ye Ayasofya'nın müze olarak kalması çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürme planlarına ilişkin açıklamada bulundu. 

Türkiye'ye Ayasofya'nın müze olarak kalması çağrısında bulunan Pompeo, "Türkiye Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti'ne katkıda bulunan farklı inanç ve tarihe saygı göstermeye ve bunu herkes için erişilebilir kılmaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada ayrıca, "ABD Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesini, olağanüstü bir yapının geçmiş mirasının hafifletilmesi olarak görüyor. Dini ve kültürel alanların korunması da dahil olmak üzere, çeşitli konularda Türkiye hükümeti ile birlikte çalışmaya devam etmek istiyoruz" denildi.

Etiketler: ABD, Ayasofya, açıklama
Okunma Sayısı: 2450
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    1.7.2020 20:18:25

    DİNİN Hizmetinde olması gereken yapıların müze olarak kullanılması hem dinlere hemde insanlığa verien en büyük ceza ve yapılan haksızlıktır.Ekselansları ya bu bilgiye sahip değil ya da tarafgirlik nedeniyle yanlış söylüyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı