"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Adalet, adalet, adalet’

01 Mart 2017, Çarşamba
28 Şubat ile bugünü karşılaştırılan yazar Ahmet Taşgetiren ‘adalet’ vurgusu yaptı. “Kur’an’da şöyle der: ‘Bir topluma olan öfkeniz, kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin.’ Adalet, adalet, adalet diyelim” diye konuştu.

28 Şubat’ın şahitlerinden yazar Ahmet Taşgetiren Aljazeera’ye konuştu. Taşgetiren’e göre, 20 yıl sonra darbelerle, 28 Şubat ile henüz yüzleşemedik, ama yavaş yavaş sistem normalleşiyor, daha normal bir toplum-devlet ilişkisine geçiliyor. Ama fay hatlarının varlığını sürdürdüğü bazı alanlar hâlâ çözüm bekliyor.

Kucaklayıcı bir dil lazım

28 Şubat’tan sonra tam normalleşemedik diyen Taşgetiren şu ifadeleri kullandı: “Farklı toplum kesimlerini dikkate aldığınızda, henüz durulmadık. Referandum kampanyasında da öfke, ayrışma, kopuşma daha ağır basıyor gibi. Ben daha ılımlı, mülâyim, merhametli bir dil, farklı toplum kesimlerini kucaklayan bir dilden söz ettiğimde, kendi mahallemizde bile naif olmakla, olayı tam anlamamakla itham ediliyorum. Ama bize bu lâzım. Bu toplumun barışı içselleştirmesi, durulması lâzım. Birbirine daha merhametli gözle bakması lâzım. Yüzde 50-50 birbirine diş bileyen toplum kesimleri haline gelmemesi lâzım. Bunun da yeterince sağlandığı kanaatinde değilim. Siyaset dili hâlâ gerilimli bir dil.”

Adaletin yanında olmak lâzım

Hedef alınsak da adaletin yanında olmak lâzım diyen Taşgetiren şu değerlendirmelerde bulundu: “Ergenekon dâvâlarında, o dönemde de, Türkan Saylan’a sabaha karşı operasyon yapıldığında, ‘Bu hasta ve yaşlı, bilim kadınına niye bunu yapıyorsunuz?’ diye sormak zordu, bugün de bazı şeyleri sormak zor. Onun için şu anda iktidar içinden, medya içinden birtakım insanlarımız ‘aman dikkat’ gibi uyarılar yapmaya çalışıyor. Ben iktidar içinden, Cumhurbaşkanı’nın çevresinden, AK Parti bünyesinden de benzer şeyler duydum. Kendim de yazmaya çalışıyorum zaman zaman kendi mahallemizden hedef alınsak, suçlansak da... Ama adaletin yanında olmak lâzım.”

Etiketler: ahmet taşgetiren
Okunma Sayısı: 9092
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa

    2.3.2017 10:49:54

    adaletin tam olmadığı yerlerde acılan nasıl kapanacak

  • serdar

    1.3.2017 18:46:06

    Adalet, birilerinin literatüründe sadece bir bayan ismidir

  • Toygar

    1.3.2017 13:39:17

    N'oldu, hayırdır! Kara mı göründü! Yoksa, rüya mı bitiyor da siz yeni farkına vardınız! Geçmiş olsun!

  • alim bal

    1.3.2017 12:25:40

    Allahında bir hesabı var unutmayalım.Adalet herkese lazım

  • SAİD HAKTAN

    1.3.2017 10:56:33

    Değerli Mülayim Müslüman Taşgetiren;Bu konu da daha çok gayret etmeniz lazım.Bir kişi ile olmaz belki,ancak konuşabilenlerden birisiniz.Birçok adam gibi yazar-çizer konuşamıyor.Ama bulunduğunuz mahalle itibariyle KONUŞMAK SİZE DÜŞER...Menfaatleri gereği bağıran ve doğrunun anlaşılmasını istemeyenler çoğunlukta...Bari siz konuşun emi...

  • HÜSEYİN İLHAN

    1.3.2017 10:53:24

    Sn.TAŞGETİREN bu ikazlarınızdan dolayı tebrik ederim.Ancak alil kafaların ikazlarınızı idrakten yoksun olduğun sizde idrak edip destek vermeyin.YOL-KÖPRÜ diye diye dindarların arasında dahi nice aşılmaz kal'alar koydular.Gönül köprülerini virane eylediler.Müminlerin arasındaki rabıtayı cami minberi ve kürsülerini siyasete alet ettirerek heba ettiler.

  • Abdurrahman KOÇAK

    1.3.2017 09:15:45

    Sayın Ahmet Taşgetiren maalesef sizin mahalle adalet konusunda ve daha bir çok konuda sınıfta kaldı.Siz biraz adaletten bahsedince sizin mahallenin hedefi haline geldiniz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı