"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet sarayı yapmakla problemler çözülmüyor

21 Aralık 2014, Pazar 10:29
Yeni Asya yazarı Faruk Çakır, bugün yayınlanan "Adalet tecelli etse..." başlıklı yazısında gerçek adaletin tecelli etmesi için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

Çakır, yazısında şu ifadelere yer verdi: 

Baktığımızda, hak, hukuk ve adaletin tecelli etmesinden ziyade, “Ben mağdur olmasam, gerisi mühim değil” anlayışının öne çıktığı görülüyor. Oysa, gerçek adaletin tecelli etmesinde hepimizin mefaati var. Başka türlü ‘mülk’ ayakta durabilir mi?

Hukuk ve adalet hepimize lazım. “Şeriatın kestiği parmak acımaz” kanaatinin hâkim olmadığı bir adalet ve hukuk sistemi ülkemize huzur getirmez.

Ayrıca yazar, yazısında şöyle bir öneride de bulundu:

Hiç kimse, “Hukuk sisteminde sıkıntı yok. Her şey yerli yerinde. Onlarca, yüzlerce ‘adalet sarayı’ yaptık, problemleri hallettik” demesin. Onun yerine, “Sıkıntılar var, ama el birliği içe bu sıkıntıları aşalım, adaletin tecelli etmesi için hep birlikte çalışalım” denilsin.

Faruk Çakır'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Okunma Sayısı: 1879
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı