"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet yine geç geldi...

08 Kasım 2014, Cumartesi 09:15
Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram, bölgeyle ilgili termik santrale yaptıkları itirazın Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi. Bayram, UYAP üzerinden kararı gördüğünü köylülere duyurdu.

Günlerce nöbet tuttukları bölgede 6 bin zeytin ağaçlarının bu sabah yapımcı firma tarafından kesilmesine engel olamayan köylüler, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını buruk sevinçle karşıladı. 

Avukat Deniz Bayram Danıştay 6'ncı Dairesi'nin termik santral yapılacak araziyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun verdiği acele kamulaştırma kararı konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıklamasıyla köylüler önce ne yapacaklarını bilemedi. Geceden beri süren matem havası yerini bir anda bayram havasına bıraktı. Köylüler kendilerine önderlik eden muhtar Mustafa Akın'a sarılıp kutladı. Kadınlar da çevre gönüllüsü ve avukatları Deniz Bayram'la sevinç yumağı oluşturdu. Kararın bir gün önce gelmesi veya şirketin 12 saat daha beklemesi durumunda 6 bin ağacın kurtulacağını söyleyen köylüler hem sevindi hem üzüldü. 

Avukat Deniz Bayram, “Burada başından beri bir kanunsuzluk vardı. Burada kanunsuzca ağaçlar kesildi. Şirket, ancak savaş hallerinde başvurulması gereken Acele Kamulaştırma Yasası'na dayanarak köylüleri tel örgüyle çevirdikleri arazilerine bile sokmadı, hasat yaptırmadı. Manisa Tarım Müdürlüğü'nün zeytin ağaçlarının kesilmesine izin vermemesine rağmen ağaçlar yasadışı kesildi. Ancak Danıştay'ın kararı gösterdi ki, yaşananlar kanunsuzmuş. Üzüntülüyüz, 6 bin ağaç kesildi. Sevinçliyiz haklı bir karar çıktı. Asıl hukuk mücadelesi şimdi başlayacak. Yapılması gereken bütün hukuki girişim ve mücadele yapılacak.” dedi.

Okunma Sayısı: 1860
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    8.11.2014 09:39:40

    Enerji ülkemizin şiddetle ihtiyaç duyup dışarıya yüksek faturalar ödeyerek elde ettiğimiz bir maddedir.Bu ihtiyacın karşılanması öz kaynaklarımızdan,yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması hem akli hemde iktisadi bir zarurettir.Ancak bu ihtiyaç için ülkenin insan ve ekonomik değer taşıyan varlıklarına halel getirecek şekilde hareket edilmesi,planlama adı altında plansızlığın sergilenmesi affedilir gibi değildir.6 Bin zeytin ağacının ben kesiyorum diyerek kesilmesi,insanların yıllarca göz bebeği gibi büyüttükleri varlığının katledilmesi düpedüz cinayettir.ADALET mekanizmasının zamanında,ve layıkıyla işlememesi ise işin tuzu biberidir.Devletimiz hala hantal ve hala indi şekilde idare edilmesi bu vakıalarla ayan beyan ortadadır.Milletimiz bu günleride atalatacak ve doğru istikameti bulacaktır inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı