"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Af, partiler üstü bir konu'

05 Ocak 2019, Cumartesi 18:25
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hâkimevi’nde medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile ilgili bir soru üzerie Gül, oradaki yargılamalara yönelik Türkiye’nin itirazlarının olduğunu hatırlattı, Atilla’nın müracaatlar yaptığını söyledi.

MHP’nin af teklifine de değinen Gül, bunun teknik, hukukî, siyasî anlamda farklı bir konu olduğunu kaydetti. Bakanlığın ceza politikası, infaz sistemi anlamında çalışma yürüttüğünü anlatan Gül, amacın suçun önlenmesini sağlamak olduğunu bildirdi.

“Toplumun hassasiyetini dikkate alıyoruz” 

MHP’nin teklifinde denetimli serbestlik anlamında belli suçlarla ilgili değerlendirilebilecek unsurların bulunduğunu söyleyen Gül, bu konunun partiler üstü bir konu olduğunu, çalışmalarını toplumun hassasiyetini dikkate alarak sürdürdüklerini ifade etti. Adalet Bakanı Gül, 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili soru üzerine ise bu konuda bir çalışma yaptıklarını hatırlattı. Gül, Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla ilgili soruya “Devletin birliğini, bekasını sembol eden değerler vardır. Devlet başkanı da onlardan biridir. Her devlet bu anlamda mevzuatında buna yer verir” cevabını verdi.

Etiketler: af, aft teklifi
Okunma Sayısı: 10120
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Arzu

    7.1.2019 15:45:28

    Sayın cumhur başkanımız lutfen artık babasız annesiz çocuklarımızın feryadına da bir kulak verin cezaevi kapılarındaki o gunahsız cocuk lar eşleri içerde diye en ağır bedelleri ödeyen eşler içerde kiler degil dışarıda kalan aileler ceza cekiyor sizin de mahkum olduğunuz zamanlar oldu bizleri en iyi sizin anlaması gerekmezmi biz artık verilen vaatlerin tutulmasını istiyoruz umutlarımızın kırılmasını istemiyoruz biz mahkum yakınlarının da geryatlarına kulak verin

  • Mahmum eşi

    6.1.2019 18:45:44

    MHP bizlere söz verdi bunca ay geçti halâ bir şey yok yazık bunca insanın umutlarınla oynadılar bir oy için yazık bukadar insan bekliyor bu insanların âhı sizi bir gün tutar yapamayacağın bir şeyin sözünü ver meyin madem bu kadar insanla dalga gecer gibi af deyip bir oy kazancan diye şartlı indirim diyorlar bu kadar insana umut ver diniz yasık tutamacan bir sözü verme madem herkez geliyor bir müjdeli haber bunun bu dunyası varsada öbur dunyasıda var oynamayın insanların umutlarıyla yazık ya

  • Sibel

    6.1.2019 18:32:59

    Insanlar umutla bekliyor.Umutlularla oynamayın artık verin ne vereceksiniz .Denetimliyi yukseltin yapın bir şeyler.Siyasetinizi mahkumlar ve perisan aileler üzerinden yapmayın.

  • Vildan

    6.1.2019 17:29:12

    İnşallah denetimli serbestliği çıkarirsiniz artik biter bu bekleyiş ya:(

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı