"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akar'dan ABD'ye cevap: Mücadelemiz Kürtlerle değil, teröristlerle

07 Ocak 2019, Pazartesi 14:23
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kürtlerin korunmasına ilişkin anlaşma sağlanmadan Suriye'den çekilmeyeceğiz" diyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a tepki gösterdi: "TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir. Mücadelemiz PKK/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerledir."

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesinin IŞİD'in geri kalan militanlarının mağlup edilmesi ve Türkiye'nin Kürt milislerin güvenliği için güvence vermesi şartına bağlı olduğunu açıkladı.

Bolton'un açıklamalarına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, "Mücadelemiz Kürt kardeşlerimizle değil" dedi.

Akar, Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadeleye ilişkin soru üzerine, terörle mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

"TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı coğrafyayı, aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir" diyen Akar, "Bizim mücadelemiz, bölgede başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerledir" ifadesini kullandı.

PKK/YPG'nin Kürtlerin temsilcisi olmayacağını söyleyen Akar, "Bu terör örgütü bölgedeki güvenlik ve istikrara tehdit ve başta Kürtler olmak üzere Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesine engel teşkil etmektedir" dedi.

 

AA

Etiketler: Hulusi Akar, PKK, ABD, terör
Okunma Sayısı: 983
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı