"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akar: Hazırlıklar tamam

29 Ocak 2019, Salı 13:30
MillÎ Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine düşen görevler çerçevesinde her türlü hazırlığı yaptı, her türlü hazırlığı tamamdır. Yeri ve zamanı geldiğinde Münbiç’te de Fırat’ın doğusunda da gerekli faaliyetler, görevler yerine getirilecektir.” dedi.

Akar, 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde önceki gün yapılan Stratejik İşbirliği Anlaşmaları İmza Töreni’nin ardından, “teknoloji çınarı” olarak nitelendirilen fabrikanın işçileriyle yemekte bir araya geldi.

Tek gayemiz teröristlerin etkisiz hale getirilmesi

“Minbiç ve Fırat’ın doğusunda teröristlerce çukurlar kazıldığına ve mevziler oluşturulduğuna” yönelik bilgi ve haberleri anımsatan Akar, “Bunlardan dolayı kimsenin endişesi olmasın Türk Silâhlı Kuvvetleri dün nasıl Fırat Kalkanı’nda, Zeytin Dalı Harekâtı’nda gereğini yaptıysa, burada da Minbiç’te de Fırat’ın doğusunda da

çukurları kazanları o çukurlara gömmesini bilir. Bu konularda kimsenin endişesi olmasın, büyük bir ciddiyet ve samimiyetle TSK’nın tüm mensupları, en kıdemlisinden en kıdemsizine kadar gece gündüz tek işimiz bu. Bununla uğraşıyoruz ve bunu da yeri ve zamanı geldiğinde icra edeceğiz.” ifadesini kullandı.

***

CHP’den Suriye için yol haritası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, “Türkiye, Suriye yönetimi ile en kısa zamanda temas kurmalı, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdiği desteği ve duyduğu saygıyı açıkça belirtmelidir.” dedi. Çeviköz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda Suriye’ye ilişkin Adana Mutabakatı ve güvenli bölge tartışmalarının dış politika açısından Türkiye’nin gündemine oturduğunu söyledi.   Çeviköz, CHP’nin Suriye sorununun çözümüne ilişkin hazırladığı yedi maddelik yol haritasını açıkladı.  Türkiye’nin, Suriye yönetimi ile en kısa zamanda temas kurması ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine verdiği desteği ve duyduğu saygıyı açıkça belirtmesini isteyen Çeviköz, “Şam yönetimi ile ABD dahil herkes görüşürken, Suriye’nin en önemli komşusu olan Türkiye’nin bunu yapmamasının ulusal çıkarlarımız açısından makul ve geçerli hiçbir nedeni yoktur. İleride koşullar değiştiğinde yine aynı coğrafyada komşu olarak yaşamaya devam edeceğimiz Suriye ile hasım değil dost olarak kalmak ülkemizin güvenliği ve bölgemizin istikrarı için kritik önemdedir.” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Okunma Sayısı: 1196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı