"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP ve CHP bu konuda anlaştı

15 Temmuz 2015, Çarşamba 11:01
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi’nin AKP'li ve CHP’li meclis üyeleri, Büyükçekmece’deki bazı yol ve kavşakların hatalı yapıldığı, tehlike arz ettiği ve yeniden yapılması gerektiği yönünde ortak önerge hazırladı.

Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi D-100 Karayolu (E-5) Büyükçekmece ile Edirne istikameti arasında bulunan köprülü kavşak ve çift yönlü TEM-Kumburgaz, D-100 Kumburgaz katılımlarını sağlayan hemzemin kavşak uygulamasında tasarım hataları, eskime ve bozulmaların olduğunu belirtilerek önerge hazırlandı. CHP’li Çoşkun Tanış, "Söz konusu köprülü kavşağın tehlike oluşturduğu, her an olası yeni ölümcül kazalara sebebiyet vereceği, bölgemizde artan yaz turizmini de etkilememesi açısından acil incelenerek yenilenmesi gerektiği kanaatine varılmıştır." dedi

AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin ortak hazırladığı önerge şöyle: “Köprü ve kavşak katılımlarında tasarım hataları bulunmakta, yeterli katılım mesafeleri sağlanmadığından güvenli katılımlar yapılamamakta, bu durum tehlike oluşturarak ve ölümcül kazalara neden olmaktadır. Yaya üst geçidinin her iki ayağında oluşturulan İETT durakları durak öncesi ve sonrasında tehlikeyi kat ve kat artırarak yaya ve trafik yoğunluğunu artırmaktadır.

Köprünün tasarımında oluşturulan keskin kurplar trafik rejimini bozmakta ve sürücüleri değişken hava şartlarında aşırı derecede zorlamaktadır. Araç ile yapılan tetkik sonucunda köprü giriş ve çıkışlarında kısmi çökmelerin yola etkide bulunduğu, tabliye üzerindeki derzlerde oluşan kot farkları ile birlikte sürüş kalitesinin düştüğü ve sürüş hatalarına sebep verdiği, özellikle yağışlı havalarda kurpların ve deverlerin sürüş kalitesini azalttığı sonucuna varılmıştır.

‘ÖLÜMCÜL KAZALAR ARTMAKTADIR’

D-100 Karayolu’nun her iki istikamette de herhangi bir hız sınırını belirtir uyarı levhası ve hız yavaşlatıcı teknik ve teknolojik yardımcı elemanlar bulunmamaktadır.

TEM-Kumburgaz kavşağı katılımında mevcut yolun gidiş-geliş istikametlerini ayırır bariyerlerin oluşturulmamış olması, kavşak girişinde yolun gerekli yavaşlatma önlemleri alınmadan bir anda kesilmesi, denetimsiz araç katılımları ve tüm kavşağın tasarımında yaya girişini engelleyici tedbirlerin alınmamış olması, gece ve gündüz kullanımlarında sürücüleri ve yayaları yanıltmakta, ölümcül kazaları artırmaktadır.

Üst geçitlerinin yayalar tarafından etkin bir şekilde kullanımının sağlanması, yayaların gece ve gündüz kurallara uymayarak yapmış oldukları geçişlerin engellenmesi amacıyla, D-100 Karayolunun yayalar tarafından kullanımını engelleyici önlemlerin alınması gerekmektedir. Söz konusu köprülü kavşağın tehlike oluşturduğu, her an olası yeni ölümcül kazalara sebebiyet vereceği, bölgemizde artan yaz turizmini de etkilememesi açısından acil incelenerek yenilenmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.”

Okunma Sayısı: 3254
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı