"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alparslan Kuytul ve ‘hocalar’ ile ilgili yeni gelişme

09 Şubat 2018, Cuma 08:00
Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp, dün adliyeye sevk edilen 28 kişiden, vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 6'sı hakkında ev hapsi ve yurt dışı yasağı verilirken, 17'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 30 Ocak'ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na operasyon düzenledi. 'Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma' suçlamasıyla Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, kurucu başkan Alparslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve 'hocalar' olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

2 DAVA AÇILDI

Alparslan Kuytul hakkında, daha önce 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından toplam 7 yıl hapis cezası istemiyle 2 ayrı dava açıldığı ortaya çıktı. Kuytul'un sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan videolarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği ve FETÖ/PDY'nin darbe girişimini destekleyen ifadeler kullandığı iddiasıyla 2 ayrı suçtan iddianame hazırlandığı ve bunların Adana 22'nci ve 2'nci Asliye Ceza Mahkemeleri tarafından kabul edildiği belirtildi. Soruşturmalar kapsamında ifade veren Kuytul'un tutuksuz yargılanmasına karar verildiği, yargılamaların da önümüzdeki günlerde yapılacağı kaydedildi. 

FAALİYETLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Adana Valiliği, operasyondan bir gün sonra Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın geçici olarak faaliyetten men edildiğini açıkladı. Bundan 2 gün sonra ise Adana Asliye Hukuk Mahkemesi, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na kayyum atandığı duyurdu. 

Alpaslan Kuytul ve 27 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 9 gün sonra adliyeye sevk edildi. Polis ekipleri, adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Adliye önü ve arkasından geçen yolları bariyerlerle kapatan polis, yakındaki ana yollar ve kavşaklarda da önlem aldı. Çevre illerden gelen takviye çevik kuvvet polisleri, adliye civarında kuş uçurtmadı. Ayrıca yol kenarlarında TOMA'lar hazır bekletildi.

5 TUTUKLAMA

Hakim karşısına çıkan şüphelilerden Kuytul, Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç ve Ali Alagöz tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 şüpheli hakkında ev hapsi ve yurt dışı yasağı kararı veren mahkeme, diğer 17 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

DHA

Okunma Sayısı: 2921
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı