"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anayasa hukukçusu Prof. Kaboğlu: TRT ve medyanın çoğu AKP'nin 4. kolu gibi!

05 Şubat 2016, Cuma 13:55
Marmara Üniversitesi'nden anayasa hukukçusu Prof. İbrahim Kaboğlu, TRT ve basın-yayın kuruluşlarının çoğunun, saray, köşk ve AKP'nin adeta 4. kolu gibi faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe'den Hilal Köylü'nün sorularını cevaplayan Kaboğlu, "Yeni anayasa ihtiyacı halk tarafından ortaya konulmalıdır." dedi.

Prof. İbrahim Kaboğlu, 'Anayasa tartışmaları sağlıklı bir zeminde yürüyor mu? Temel sorun nedir bu tartışmalarda?' sorusuna şu cevabı verdi:

"Sağlıklı bir zemini yok mevcut tartışmaların. Çünkü; serbest tartışma ortamı yok. TRT ve basın-yayın kuruluşlarının çoğu, -basın-yayın özgürlüğü özneleri- gibi değil, saray, köşk ve partinin (AKP) adeta 4. kolu gibi faaliyet yürüttüklerinden muhalif görüşler değil sadece farklı görüşlerin bile kamuoyuna yansıması çok sınırlı oluyor. Bu durumu daha da vahim bir hale getiren ise ülke adeta savaşa giriyormuş gibi ‘başkanlık propagandası’ amacıyla devletin bütün olanaklarının seferber edilmesidir."

AKP, 14 MİLLETVEKİLİNİ TRANSFER YA DA İKNA YOLUYLA KENDİ SAFINA ÇEKMEYİ PLANLIYOR

Kaboğlu, röportajında milletvekili transferi konusunu da değerlendirdi: 

"AKP’nin Meclis'te 317 sandalyesi var. Meclis başkanı da hesaba katıldığı için AKP’nin referandumu kullanabilmesi için 14 sandalyeye ihtiyacı var. AKP 330 oyu garantiye almak için 14 milletvekilini ya transfer ya da ikna yoluyla kendi safına çekmeyi planlıyor. Başkanlık sistemi konusunda kararı halkın vermesini isteyen AKP’de, halkın başkanlık sistemine desteğinin gün geçtikçe arttığı inancı var. AKP, meclisten uzlaşma çıkmasa da referandumda halktan onay çıkabileceğini düşünüyor."

Okunma Sayısı: 2459
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    5.2.2016 15:31:19

    14 değil 24 tane bile ayartır.truva atı dolu her yerde...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı