"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara'da "mezhep ihtilafları' tartışılacak

24 Ocak 2015, Cumartesi 11:55
Diyanet İşleri Başkanlığınca geçen yıl İstanbul'da düzenlenen Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nda alınan kararla oluşturulan grup, ikinci toplantısını Ankara'da yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl ramazanda İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda 32 ülkeden yaklaşık 150 alimin katılımıyla düzenlenen Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nda alınan kararla oluşturulan grup, ikinci toplantısını Ankara'da düzenleyecek.

İstanbul'da tarihi Ertuğrul Tekkesi'nde gerçekleştirilen ilk toplantıda, Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nın değerlendirilmesi ve İslam dünyasındaki yansımaları, Temas Grubu'nun resmi isminin belirlenmesi, çalışma stratejisi, usulü, heyetin idari yapısı ve çalışma planının belirlenmesi konuları masaya yatırılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in başkanlığını yürüttüğü grubun çalışmalarını daha sağlıklı ve aralıksız sürdürebilmesi için 2 başkan yardımcısı ve 1 genel sekreterden oluşan idari heyet oluşturulmuştu.

Konu, mezhep ihtilafları

Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu, Ankara'daki toplantısında mezhep ihtilafları konusu üzerinde duracak. 

Çalışmalarını barış inisiyatifi prensibiyle gerçekleştirecek grup, öncelikli olarak İslam bilginleri, dini kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla temas halinde çalışmalarını yürütecek.

Şii-Sünni ihtilafının olduğu her yerde kardeşlik ahlakı ve barış için çalışmalar yapacak grup, İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri de masaya yatıracak.

İyi niyet mektubu, Cumhurbaşkanı ve Başbakana sunulacak

Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu, 26 Ocak'ta iyi niyet mektubunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunacak. İyi niyet mektubu, tüm İslam ülkeleri devlet başkanları ile İslam dünyasının önde gelen bilginleri ve dini kurumlarına da gönderilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek heyet, çalışmaları hakkında bilgi verecek.

Görmez'in başkanlığını yürüttüğü Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu, şu isimlerden oluşuyor:

"Katar'dan Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Lübnan'dan Dr. Ali El-Hakim, Suudi Arabistan'dan Prof. Dr. Munir El-Beyati, Yemen'den Dr. Abdulwahab Lutf El Dailami, Irak'tan Dr. Huseyın Gazı Al-Samarrai, İran'dan Hojatoeslam Ahmad Moballeghi, Filistin'den Dr. Nawaf Tekrory, Suriye'den Dr. Mouaz Al Khatıb, Bosna Hersek'ten Bosna Hersek Reisu'l-Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç ve Tunus'tan Abdulmajid Najjar." 

AA

Okunma Sayısı: 1403
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı