"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Anneler Günü' çiçekçilerin yüzünü güldürdü

09 Mayıs 2015, Cumartesi 14:59
Anneler Günü dolayısıyla 36 ülkeye yapılan çiçek ihracatından yaklaşık 5 milyon dolarlık gelir bekleniyor.

 Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla 36 ülkeye yaptıkları çiçek ihracatından yaklaşık 5 milyon dolarlık gelir beklediklerini söyledi.

Bağdatlıoğlu, yaptığı açıklamada, pazar günü kutlanacak Anneler Günü için yurt dışına son sevkiyatlarını yaptıklarını ancak iç piyasa için paketleme işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Bu dönem Avrupa'nın farklı ülkelerine yöneldiklerini belirten Bağdatlıoğlu, bu yıl ilk defa Polonya'ya çiçek ihraç edildiğini dile getirdi.

Polonya'nın dışında Macaristan, Hollanda, Almanya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye çiçek sattıklarını anlatan Bağdatlıoğlu, "Anneler Günü dolayısıyla 36 ülkeye yaptığımız 50 milyon dallık çiçek ihracatından yaklaşık 5 milyon dolarlık gelir bekliyoruz" dedi. 

Bağdatlıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla en fazla tercih edilen çiçeklerin ise açık ve koyu pembe karanfiller olduğunu kaydetti.

Hollanda ve Kenya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yapılan çiçek ithalatına da değinen Bağdatlıoğlu, haddinden fazla gerçekleştirilen ithalatın sektöre zarar verdiğini savundu.

Çiçeğin annelere verilecek en güzel hediye olduğunu belirten Bağdatlıoğlu, bir beyaz eşya firmasınca Anneler Günü dolayısıyla hazırlanan "Yine mi Çiçek" sloganlı reklam filmine de tepki gösterdi. 

Çiçeğin sevgiyi ifade ettiğine dikkati çeken Bağdatlıoğlu, "Çiçeğin yere atıldığı reklam çalışmaları bizi çok üzdü. Çünkü çiçek fırlatılacak değil, korunacak, doğayı, insanı, sevgiyi anlatan bir simge. Unutulmaması gerekiyor ki çiçekten dolaylı olmak üzere 300 bin kişi ekmek yiyor, ekonomimize ciddi anlamda katkı sağlanıyor" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1537
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı