"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arıboğan da bıraktı

21 Ekim 2014, Salı 12:19
Çözüm sürecinin halka anlatılması amacıyla oluşturulan ‘Akil İnsanlar’ heyetinden ayrılan isimlere akademisyen Deniz Ülke Arıboğan da katıldı.

Akil İnsanlar’ heyetinden ayrılma kararını Diken’le paylaşan Arıboğan, kararının arkasında yatan nedenleri de anlattı, İşte açıklamanın çarpıcı bölümü:

‘Artık akil heyetin bir işe yaraması mümkün değil”

"Akil Heyet o dönemde elinde bir yol haritasıyla göreve başlamadı ve o iki aylık zaman zarfında doğal bir biçimde halkın barış süreci konusunda konuşmasını, tartışmasını sağlayan; herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan süreçten beklentilerini ve endişelerini dile getirmesine vesile olan bir moderasyon işlevini üstlendi. Nitekim raporlarımızda en fazla öne çıkan konu genel bir demokratikleşme beklentisiydi. Bugün gelinen nokta artık sosyolojik bir hazırlanma süreci değil, siyasi ve hukuki bir aşamadır ve direkt muhatabı da devlettir. Akil heyetin bir işe yaraması mümkün değildir. Halkla devlet arasında var olan bir gerilimden değil, siyasi muhataplar arasında süren bir görüşme sürecinden bahsediyoruz artık. Üstelik ciddi riskler barındıran kırılgan bir aşamadayız ve elinde bir yol haritası olmayan sivil inisiyatifler fayda yerine zarar getirecek bir rol oynayabilirler."

Kaynak: diken.com.tr

Okunma Sayısı: 1832
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı