"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç, kaybedilen iller arasında İstanbul’u da saydı

15 Nisan 2019, Pazartesi 17:00
Bülent Arınç, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında “Türkiye Siyasetindeki Anlar” konulu bir konferans verdi.

Arınç, Ankara ile birlikte İstanbul’u da AK Parti’nin kaybettiği şehirler arasında saydı. “İki şehrin kaybedilmesini AK Parti açısından başarı olarak göremeyiz” dedi. Ancak Arınç’a göre toplamda aldığı oy açısından AKP başarılı. Eski TBMM Başkanı Böylesine kıyasıya ittifaklar içerisinde geçen bir seçimde yüzde 45’e yakın bir oyla çıkmış olmak AK Parti açısından başarıdır” dedi. Arınç CHP’nin de seçimde başarılı olduğunu söyledi; “CHP kendi açısından başarılı görülebilir, en azından iki büyükşehirde önde görünüyor, henüz İstanbul sonuçlanmış değil. İzmir’i alacağını zaten herkes kabul ediyordu. Bunun yanında da hiç umulmadık illerin belediyelerini aldı.”

“Sonuca saygı gösterelim”

İstanbul’un bazı ilçelerinde olağanüstü itiraz yöntemine gidileceğini hatırlatan Arınç, “İstanbul’daki seçimlerde de en son aldığım haber, Maltepe ve Büyükçekmece Belediyeleri için sayımlar bitti ama olağanüstü itiraz yöntemine gidilecek. Büyükşehir için de zannediyorum öyle bir itiraz yolu var” dedi. Independent Türkçe’nin haberine göre Arınç şunları söyledi; “Kanunda bir imkânlar varken buna göre karar vermek Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) işidir. Biraz daha sabırla bekleyelim, çıkacak sonuca da saygı gösterelim. Kazanan insanları da tebrik edelim. Ankara göreve başladı, hiçbir olağanüstülük olmadı. İstanbul’da da çıkacak sonuç, İster Binali Yıldırım açısından olsun isterse Ekrem İmamoğlu açısından olsun elbette halkımızın takdiridir. Bunlara da saygı göstereceğiz. Büyükşehirleri 5 yıl bu arkadaşlarımız yönetecekler.”

Etiketler: bülent arınç
Okunma Sayısı: 913
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı