"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları Çanakkale'yi ziyaret edecek

22 Nisan 2015, Çarşamba 17:31
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Çanakkale'yi ziyaret edecek, Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları ile üst düzey yetkililer, Qantas Airways'e ait Boing 747 tipi uçakla Türkiye'ye geldi.

Aralarında dedesi 100 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında Anzak askerlerine karşı savaşarak gazi olan Hamdi Bey'in torunu, Avustralya'nın Victoria eyaletinde İşçi Partisi hükümetinden Gazi İşleri Bakanı olarak görev yapan John Hamdi Eren'in de bulunduğu 350 kişiyi taşıyan uçak, Kurtköy Havalimanı'nda, su takı ile karşılandı. 

İstanbul'a gelen konuklardan Terry Bell, üçüncü kuşak olarak Türkiye'de bulunduklarını belirterek, "Çok gururluyuz. Büyük dedem Robert Bell burada yatıyor. Onları anmaya geldik" dedi.

Oğlu Cam Turner ile İstanbul'a gelen Ben Turner de babasının amcasının Çanakkale Savaşları sırasında öldüğünü söyledi. Çok heyecanlı olduklarını aktaran Turner, "Çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Savaşın ardından 100 yıl geçmesine rağmen halen dost iki ülkeyiz. İnsanların orada neden savaştığını hala anlamadık. Biz düşman değiliz" diye konuştu.

Kendi ailesinden hiç kimsenin Çanakkale'de bulunmadığını ifade eden 88 yaşındaki Hyland William da "Çanakkale Savaşları'nda, Avustralyalılar Türkleri, Türkler de Avustralyalıları sevdi. Burada hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum. Avustralya'da Türkleri sevmeyen hiç kimse yok" ifadelerini kullandı.

Babası Gelibolu'da yaralanan 89 yaşındaki Merjorie Chek de savaş dolayısıyla çok üzgün olduğunu dile getirdi. Babasının Gelibolu'da yaralandığını ifade eden Chek, "Buraya geldiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Çanakkale'yi ziyaret edecek, Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları, pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından otobüslerle Çanakkale'ye hareket etti.  

AA

Etiketler: anzak, çanakkale
Okunma Sayısı: 806
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı