"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayşe öğretmen de hapiste anne olabilir: Hapis cezası onandı

03 Ekim 2017, Salı 17:46
İki yıl önce Beyaz Show’a telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” dediği için kendisine verilen bir yıl üç aylık hapis cezası onanan Ayşe Çelik’in (‘Ayşe öğretmen’) avukatı, Beyaz Show’u genelde apolitik gençliğin izlediğini belirterek gençlere ‘Siz susun, bu işlere bulaşmayın’ mesajı verildiğini savundu.

Bianet’e konuşan Avukat Mahsuni Karaman şunları söyledi: “Bu tür meselelerde biz ifade özgürlüğünü tartışırız, ama burada aslında Çelik’in düşünce ve kanaat hürriyeti sorgulandı. İhlâl edilen ifade özgürlüğünden öte düşünce özgürlüğü oldu. Ayşe Çelik aslında iktidar açısından çok tehlikeli bir şey yaptı. Yoğunlukla apolitik bir kesimin izlediği popüler bir programa bağlanarak orada takdir topladı.”Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, stüdyodaki konuklar ve izleyicilerin Çelik’i alkışladığını hatırlatan Karaman, “Ayşe Çelik’in kamuoyunun üzerindeki ölü toprağını üzerinden atacak şekilde böyle bir can yakıcı meselede duyarlılık yaratması nedeniyle kendisi üzerinden gençliğe mesaj veriliyor; ‘Siz susun, bu işlere bulaşmayın’ deniyor” dedi. Karaman ayrıca Çelik’in sekiz aylık hamile olması ve doğumunun çok yakın olması sebebiyle müvekkilinin cezaevine doğumunu yaptıktan sonra gireceğini düşündüğünü söyledi.

Okunma Sayısı: 4112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı