"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balyoz bilirkişileri için yakalama çıkarıldı

20 Kasım 2015, Cuma 13:21
Balyoz darbe planı davası kapsamında hazırladıkları bilirkişi raporu nedeniyle 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla yargılanan bilirkişiler hakkında, savunmalarının alınmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık olan bilirkişiler Hayrettin Bahşi, Erdem Alparslan ve Tahsin Türköz katılmadı. Davaya katılma talebinde bulunan Balyoz davası sanıkları eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, emekli Albay Dursun Çiçek ve Cemal Temizöz’ün de aralarında bulunduğu bazı isimler duruşmada hazır bulundu. 

Hakim İlhan Karagöz, yurt dışında çalıştıkları belirtilen sanıkların çalıştığı kurumlardan istenen yazıların geldiğini belirtti. Hakim Karagöz, sanık Tahsin Türköz'ün Haziran 2016'ya kadar sürecek olan bir sertifika programına kabul edildiğini, sanık Hayrettin Bahşi'nin bir bilim üniversitesinde bilim adamı olarak tahsis edildiğini ve sanık Erdem Alparslan'ın da bir şirketle 1 Ağustos 2014 yılında anlaşma yaptığının belirtildiğini kaydetti. 

Mahkemeye, bazı Balyoz sanıkları da katılma talebinde bulundu.

Duruşmanın ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanıkların bizzat dinlenmesi gerektiğini ve katılanların sanıklara soru sorma taleplerinin olduğunu hatırlattı. Sanıklar hakkında savunmalarının alınmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Sanıkların yurt dışında çalıştıkları ve bulundukları ülke genelinde ‘Christmas’ denilen bir tatil olduğunu belirten mahkeme, sanıkların bu tarihte Türkiye'ye gelip mahkemeye başvurdukları takdirde yakalama kararının kaldırılabileceğini belirtti.

Okunma Sayısı: 1641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı