"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baro başkanları Tahir Elçi için yürüdü

02 Aralık 2017, Cumartesi 18:03
Tahir Elçi cinayeti soruşturmasında ilerleme kaydedilmemesi, Diyarbakır ve İstanbul Barosu tarafından İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu önünde başlayan yürüyüşe, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal, HDP’li milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ile Garo Paylan ve CHP’li milletvekili Mahmut Tanal ile avukatlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar, “İnsanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz” yazılı, Tahir Elçi imzalı Türkçe ve Kürtçe yazılı pankart taşıdılar. Yürüyüş sırasında, “Tahir Elçi onurumuzdur”, “Barışın elçisi Tahir Elçi”, “Tahir Elçi ölümsüzdür” sloganları attılar. Yürüyüş, Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile sona erdi.  Burada konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, İstanbul Barosu, insan hakları aktivistleri, hukukçular ile birlikte düzenledikleri yürüyüşü, Tahir Elçi katledilişinin üzerinden 2 yıl geçtiği halde soruşturmada ilerleme sağlanamamasını protesto etmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

DHA

Etiketler: tahir elçi
Okunma Sayısı: 1354
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı