"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan Yıldırım: 161 şehidimiz ve 1440 yaralımız var!

16 Temmuz 2016, Cumartesi 12:28
Başbakan Yıldırım, "Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz, toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır." dedi.

 

161 ŞEHİT, 1440 YARALI, 2839 ÇEŞİTLİ RÜTBELİ VE ASKER GÖZALTINA ALINDI 

Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdırlar; hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin insanının üzerine ateş açanlar, PKK'dan daha aşağılık bir terör örgütüdür. Bu hain çete unutulmayacaktır. Maalesef bu kalkışma bastırılmıştır ama toplam 161 şehidimiz mevcuttur 1440 yaralımız vardır. Bu olaya kalkışan 2839 çeşitli rütbede, asker gözaltına alınmıştır. Basın ve medya kuruluşlarımız, sosyal medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. Çetelerden yana değil ülkeden ve milletten yana net tutum almışlardır. Başta siyasi parti liderleri olmak üzere bütün siyasi parti taraftarları da görüş farklılıklarını bir tarafa bırakıp ay yıldızlığı bayrağı tankların tepesine dikmeyi başarmıştır. 

BİRİNCİ AŞAMA SONA ERMİŞTİR

İşin birinci aşaması sona ermiştir. Bundan sonraki çalışmalarda vatandaşlarımız normal hayatını sürdürürken bir yandan da bu güruhlara karşı her türlü işlem misliyle yapılacaktır. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyor demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyoruz. Milletimizin gündüz işini gücünü bıraktıktan sonra akşam tekrar meydanlara akmasını bekliyorum. Bugün saat 15.00'te yüce Meclisimiz toplanacak ve bu olay bütün ayrıntılarıyla ele alınacak." 

"DURUM TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINMIŞTIR KOMUTANLAR GÖREVLERİNİN BAŞINDA"

Başbakan Yıldırım, haber alınamayan komutanlarla ilgili bir soru üzerine, "Herhangi endişe edilecek bir durum yok. Durum tamamen kontrol altına alınmıştır. Kısa süre içinde komutanlarımızda normal sürece geçeceklerdir. Görevlerinin başındadır" diye konuştu. 

TUTUKLAMALAR GÖZLATILAR DEVAM EDİYOR

"Yargılanacak olan askerler vatana ihanetten mi yargılanacak ve idamı geri getirmeyi düşünüyor musunuz? Gülen için Amerika'dan ekstra bir girişim olacak mı? Bu olaya karışan askerlerden kaç kişi öldü?" sorusu üzerine Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Tutuklamalar, gözaltılar devam ediyor hala. İkincisi de tabi bu işlenen bu suçun karşılığı hukuk sistemimizde açıkça tanımlanmıştır. İdam cezası anayasamızdan ve hukuk sisteminden çıkarılmıştır. Bugün yüce meclisimiz toplanacak ve ülkemizin bunun gibi çılgınlıklarla karşılaşmaması ilave ne gibi tedbirler alınacaksa hukuki düzenlemeler yapılacaksa da parti liderleri ile üzerinde çalışacağız. 

DARBECİLERDEN DE 20 CİVARINDA ÖLEN VAR, 30'A YAKIN DA YARALI AMA BU RAKAMLAR KESİN DEĞİL

Darbecilerden de 20 civarında ölen var. 30'a yakın da yaralı ama bu rakamlar kesin değil. İlerleyen saatlerde gerçek rakam ortaya çıkacaktır.

"VATANDAŞ BU DARBE GRİŞİMİNE KARŞI DARBE GİRİŞİMİDİR" 

 

"Tam bir normalleşeme sağlandı mı?" sorusu üzerine Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığımızın genel sekreteri şu anda evine gitmek üzere yolda. Sıkıntılı bir durum yok. Bu büyük bir olaydır. Vatandaş bu darbe girişimine karşı darbe girişimidir. Bu darbe girişimini yapanlara adete linç edecek şekilde büyük bir hiddet ile üzerine gitmesidir. Vatandaş kolluk kuvvetlerini beklemeden göz altına aldılar, bağladılar. İşin beyni kontrol altına alınmıştır. Rütbesi ne olursa olsun bunlar artık haindir" dedi. 

DHA

Okunma Sayısı: 1756
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı