"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başsavcılık 'e-muhtıra' için TBMM'den bilgi istendi

23 Aralık 2015, Çarşamba 11:13
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, '27 Nisan e-muhtırası’ soruşturması kapsamında Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na verdiği ifadeyi istedi.

Yaşar Büyükanıt, “27 Nisan e-muhtırası” kapsamında geçen hafta ifade vermişti. İfadenin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında Büyükanıt’ın Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadeyi istedi. Soruşturma kapsamında ayrıca, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda e-muhtıraya ilişkin başka kişinin dinlenip dinlenmediği, dinlendiyse bu kişilerin kim olduğunun bildirilmesi istendi. 

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, 27 Nisan e-muhtırasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2012’de suç duyurusunda bulunmuş ve suç duyusu görevsizlik ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Soruşturma çerçevesinde Çevik’in ifadesi 2015 Haziran’da alındı. 

Son yayımlanan iş bölümü ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevlendirilen savcı Selda Binboğa Kurtuluş soruşturma çerçevesinde e-muhtırayı bizzat kendisinin yazdığını söyleyen Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ifadesinin alınmasını istedi. Büyükanıt’ın şüpheli olarak ifadesinin alınmasını isteyen savcı, Büyükanıt’a yönelik olarak bir suçlama yöneltmedi.

Büyükanıt, Dolmabahçe konuşmalarını açıklayacak mı?

http://www.yeniasya.com.tr/politika/buyukanit-dolmabahce-konusmalarini-aciklayacak-mi_373619

 

Okunma Sayısı: 1289
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı