"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başsavcılıktan "Sabiha Gökçen'e havanlı saldırı" yalanlaması

07 Ocak 2016, Perşembe 20:12
Anadolu Ajansı (AA), Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma sonunda, havalimanına 4 havan mermisi atıldığı sonucuna varıldığını bildirdi. Ancak, Başsavcılık akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla bu haberi yalanladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamanın nedenine ilişkin Anadolu Ajansı'nın abonelerine duyurduğu haber nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Başsavcılık, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin soruşturmanın henüz sonuçlanmadığını ve bu hususta basına herhangi bir açıklama yapılmadığını bildirdi. 

Başsavcı Fehmi Tosun imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Başsavcılığın yargı sınırları içerisindeki Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015'te meydana gelen ve bir vatandaşın ölümüne sebep olan patlamayla ilgili olarak bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada haber yer aldığı belirtildi.

Havalimanındaki patlamanın nedeninin havan topu mermisinin atılması olduğu ve ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayakların bulunduğuna yönelik iddiaların doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi: 

"Basında ve sosyal medyada yer alan haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmadığı gibi patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi Başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp, bu hususta Başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır."

Başsavcılık açıklamasında, olayın her yönünün detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde araştırıldığı, soruşturma sonuçlandığında ayrıca bilgi verileceği aktarıldı. 

AA

Okunma Sayısı: 1398
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı