"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bedelli askerlikte de U dönüşü

25 Ekim 2014, Cumartesi 12:04
Bedelli askerlik bekleyen vatandaşın çilesi bitmek bilmiyor. Siyasilerin sürekli değişen açıklamalarıyla kâh sevinen, kâh üzülen vatandaşların bedelli askerlik beklentisine son noktayı Başbakan Davutoğlu koydu, hayaller suya düştü.

Onlar bedelli askerlik bekleyenler... Kimisi kurulu düzenini bozmamak, kimisi yüksek lisans ve doktora yapmak, kimisi de işinin başından ayrılmamak için bedelli askerlik yapmak istiyor. Hepsinin ortak noktası, kendilerince haklı sebeplerinin olması. Her fırsatta siyasetçilere, köşe yazarlarına ve yetkili mercilere taleplerini ileterek sorunlarına dikkat çekmeye çalışıyorlar.

Gazetemiz yazarı Faruk Çakır'ı da e-posta yağmuruna tutan bedelli askerlik bekleyenler, siyasetçilerin ağızlarına bal çalıp sürekli oyalamalarından şikayetçi. Özellikle Davutoğlu'nun bedelli askerlikle ilgili son noktayı koyan "Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz" açıklamasından sonra bir hayli kızgın ve kırgın oldukları da görülüyor.

Bedelli askerlik bekleyenlere seçim arefesinde verilen vaatler dün gibi akıllarda oysa. Bedelli askerlik bekleyenlere bugüne kadar sürekli umut aşılandı, ümitlendirildi... Gelinen noktada ise yüz üstü bırakıldılar. Kronolojik olarak gitmek gerekirse;

9 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan:

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik beklentisine ilişkin “Seçimden sonra Genelkurmay Başkanımız, Savunma Bakanımızla gerekli görüşmeler sonunda bir neticeye varırız” dedi.

28 Ağustos 2014 tarihinde www.bedelliaskerlik.biz yöneticileri AK Parti Genel Merkezi’nde yetkililerle temasa geçmiş, şu sözleri almıştı:

Buna ilaveten Bedelli Askerlik konusunda Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın söylemleri ortadayken yüz binlerce gencin mağdur edilmeyeceğinin de altı çizildi. Yaş ve bedelle ilgili son kararı Sayın Cumhurbaşkanı’na sunulacak olan çalışmalar neticesinde karar verileceği söylenirken, bedelli askerlikle ilgili sürecin Eylül’ün ikinci yarısı gibi gündeme geleceği ifade edildi.

28 Eylül 2014 tarihinde Yalçın Akdoğan bir televizyonda:

Bedelli Askerliğin kangrenleşmiş bir sorun olduğunu ve rasyonel adımlar atılması gerektiğinin altını çizen AKDOĞAN bu konuda Sayın Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun görüşmelere devam ettiğini önümüzdeki hafta Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda zaman müsait olursa konunun gündeme gelebileceğini ve bedelli askerlik şartlarının açıklanabileceğini ifade etti.

6 Ekim 2014 tarihinde Numan Kurtulmuş'un şu sözleri:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir defaya mahsus bedelli askerliğin düşünülebileceğini belirterek, "Ama bu konuda karar verecek olan TSK. Milli Savunma Bakanlığımızda bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar var" demişti.

Görüleceği üzere bedelli askerlikle ilgili açıklamalar hep olumlu minvaldeydi. Ta ki Başbakan Davutoğlu'nun son açıklamasına kadar:

16 Ekim 2014: Davutoğlu, böyle bir konjonktürde bedelli askerliğin mümkün olmadığını belirterek "Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz." dedi.

Görünen o ki, bedelli askerlik bir başka bahara kaldı...

Mücahit Çakır / Yeni Asya Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 20369
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ismail

    26.10.2014 20:44:45

    Bedelli isteyenlere sesleniyorum, başka bir konu olsa eşitlik eşitlik diğe bağırırsınız, noldu herkesin yaptığı askerliği siz niye yapamıyorsunuz. Bedelli askerlik diye bir uygulamanın kesinlikle olmaması gerekiyor. Bu işin adı askerlikse vatan borcuysa herkes yapacak. Nedense kimse askerlik kısalsın diye uğraşmıyor, sırf kendinizi düşünmekten vazgeçin artık. Ayrıca kimse söz falan vermedi. Cumhurbaşkanı değerlendiririz dedi bunu söz olarak mı algılıyorsunuz?? Sayın başbakanı tebrik ediyorum, "Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz" diyerek söylenebilecek en doğru sözü söyleyip noktayı koydu.

  • metin

    26.10.2014 14:55:04

    Verdiğiniz sözlere ne oldu 2011 de çıkartılan bedellide neden zengin fakir demediniz bırakın bizi malzeme olarak kullanmayı ayıp ayıp

  • secimsandık

    26.10.2014 01:17:51

    her defasında seçim propagandası yapıp milletin hassas noktası ile oynayıp oy kazandılar şimdi bunca düzen kurup herşeyi bırakıp askere gidiyorsam sadece bundan sonraki seçimde değil bir ömür kazandığınız benim gibi 800 bin kişi var.

  • melih

    26.10.2014 00:05:20

    3 şehit ve daha niceleri.Zorunlu askerlik, askerliği 1 ay -2 ay eğitimle her alanda uzmanlaşan düşmana karşı mı yapacak? Zorunlu askerliğin o kadar dezavantajı var ki.Sen kontragerilla,istihbari operasyonlar yapmadığın sürece 1-2 ay eğitim alan askerleri buralara gönder.Yahu olacak iş mi.Vatan evlatları şehit olurken bedelli mi olur diyenlere,zaten sorun burda. Profesyonel ol,uzmanlaş her türlü sisteme vakıf ol.Karakolu kur ücra yere sonra zorunlu askerlikten gelenleri gönder,ee sonra.. Yahu artık kendimize gelelim aklın yolu birdir.

  • tarik

    25.10.2014 20:44:19

    Bedelli bekleyenler sürekli bedelli çıkmadığı için bir daha ak partiye oy vermeyeceklerini belirtiyorlar. Peki bedelli çıksaydı askerliğini yapmış veya suan askerde yakınları bulunan kişiler oy verecekmiydi sizce? Herkes askerliğini yapiyorda siz niye yapmıyorsunuz? Kimsenin bahanesi yok demi? Askere gidenler evde oturmuş askerlik tarihin gelsinde askere gideyim diye bekliyordu demi? Onların işi gücü yok. Onlar asker olmak için doğdu demi?

  • engin

    25.10.2014 19:30:11

    Bugün 3 şehit verdik. hala bedelli mi diyorsunuz?

  • ali ay

    25.10.2014 17:05:46

    bedelli çıkacak deyip bedelli bekliyen 5 milyon kişinin oyunu aldınız önümüzdeki seçim aynı şeyi yine yapacaksınız ama kimse inanmaz halkın güvenini bir kere kaybedeince bir daha doğruda söyleseniz kimse inanmaz

  • tolga

    25.10.2014 05:50:12

    recep tayyıp erdogan secımden once mıllet ne ısterse oyle olacak demşti. 800,000 genc bedelli bekliyor ama sesımızı duyan yok. devletın basındakiler kendi genclerini degil suriyelileri ıraklıları filistinleri ezidileri vb. dusunmekle meşkul kendi genclerini dusunen sallayan yok malesef

  • erkan savun

    25.10.2014 01:55:36

    bedelli askerlik ilk değil bundan önce o zengin çocuklarının içinde bakan,milletvekili sanayici ve sizin çocuklarınızda vardı 30.000 tl yi bir arada gören futbolcu,sanatcı vb..eee tabi adalet herkese geldi ak parti sayesinde bedel kazanca göre yaşı bilmem ama eğer partinin adı sadece kafiye olsun diye konmadı ise şu adalet kısmını artık aileleriyle milyonu bulan fakir dediğiniz kısım biz görelim ya hiç çıkarmıyacaktınız yada şimdi bizim adaletimizi vereceksiniz,savaş halinde kimse bedelli beklemez hain değiliz ama 30 yaşından sonra komutan postası olup işimi kaybedemem,savaş varsa bizde varız,bu vatana can feda.

  • Emre

    25.10.2014 01:18:10

    Daha önce çıkan bedelli askerlikte fakırın cocugu zengının cocugu ayrımı neden olmadıda sımdı boyle oldu,davutoglu baksın bakalım gecmıse ozaman nerdeydı yada neden karsı cıkmadıda sımdı boyle bır soyleme gırıyor

  • hakan1988

    24.10.2014 22:21:15

    genel seçim öncesi bedelli çıkıyor derler oyu kaparlar gene çıkmaz olsun kafanıza takmayın burası türkiye.

  • murat

    24.10.2014 22:13:20

    Yeter artık çıksın binlerce kişi bekliliyor

  • doğan

    24.10.2014 20:02:50

    işiniz bitti bedelli iptal. bidaki seçime yine bedelli çıkcak dersiniz oyları toplarsınız sonra yine zengin fakir dersiniz. böyle devam eder bravo size. çoçuk oyuncagına çevirdiniz bu işi.

  • ftek

    24.10.2014 16:31:00

    Yeter artık sözünüzde durun ve Çıkarın herkezin umudu ile oynamayın

  • Murat

    24.10.2014 13:45:03

    Bir kaç aya kalmaz seçim vaadi olarak önümüze sürecekler. 'kazanırsak' yapacakları söyleyecekler.

  • nuh

    24.10.2014 13:10:28

    başbakan 15 bin tl yap biz FAKİRLER DE yararlanalım kredi çeker taksit taksit öderizzzzzzzzzzz öyle insanları oyalamayın ayıptır ayıp. tepki görmemek için zengin fakiri araya atıyorsunuz 15 tl durumu kötü olan en fakir insan bile alır Allah var yukarda bu kadar insanın ahını alamayın YETER...

  • faruk

    24.10.2014 12:20:19

    sagolsunlar isten cikardilar dun ... ssk siz kaldim parasiz kaldim asgari ucretle biriltimeyi dusundugum belli cabam, hayallerim evlilik hayalim hepsi yatti, gitmeyecem askere borcum var ... yazik bize allah yardimcimiz olsun... cumhur baskanimizdan allah rizasi icin bu konuya bi el atmasini diliyoruz ...

  • alp

    24.10.2014 12:04:26

    sayın başbakanın "Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz." sözünden bir gün önce trthaber tv de "meclisin açılmasıyla birlikte ilk gündem maddemiz bedelli askerlikti ancak şuan gündemimizde kobani var bu olaylardan sonra gündeme gelecek" dedi kronolojide bu bilgininde yer alması daha güzel olurdu. önemli bir bilgi çünkü..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı