"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Bediüzzaman'ı hakem kabul edelim''

01 Mart 2016, Salı 16:22
Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Bediüzzaman Said Nursi'nin, din ve fen ilimlerinin birlikte okutulmasını hedeflediği bir üniversite projesi olan Medresetüzzehra Projesi'ni hatırlatarak 'Bediüzzaman'ı hakem yapalım' dedi.

Prof. Dr. Kadri Yıldırım, TBMM'de 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde konuştu. 

Yıldırım yaptığı konuşma da Bediüzzaman Said Nursi'ye de değindi. Bediüzzaman'ın hayatından önemli kesitler aktaran Yıldırım, Bediüzzaman'ın, din ve fen ilimlerinin birlikte okutulmasını ve Arapça, Türkçe ve Kürtçe dillerinin eğitim dili olmasını arzu ederek gerçekleştirmeyi hedeflediği Medresetüzzehra projesi ile ilgili konuştu.

Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

'' (...) Şimdi Said Nursi'yi de masaya yatıralım, isterseniz onu hakem kabul edelim... Kendi ifadeleriyle; 'Ben Medresetüzzehra adında bir üniversite kurmak istiyorum.. Bu üniversite Kahire'deki Ezher Üniversitesi'nin kız kardeşi olsun.' 

Ve burada, üç tane dili eğitim dili yapacağım diyor. Lisan-ı Arabi vacib, Lisan-ı Türki lazım, Lisan-ı Kürdi caiz kılmak gerektir diyor. Yani üniversitede bu üç dil birlikte olacak. Hadi onu hakem kabul edelim. Ama ne yaptılar. 'Said-i Nursi delirmiş' dediler. İstanbul'da tımarhaneye tıkadılar.. Üç doktor ayarladılar ve birtane de reis başlarına diktiler bu üç doktorun.. Üç doktor insafsızca imzaladılar raporu, delilik raporu. Heyet reisi gitti biraz sohbet etti. Ve çıktığında şunu itiraf etmek zorunda kaldı: Eğer Said deliyse bu memlektte birtane akıllı adam kalmamıştır.''

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3451
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı