"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BİM: Yargıya gidiyoruz

11 Mart 2019, Pazartesi 14:00
A Haber tarafından yapılan haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği tanzim satış noktalarının kurulması talimatı sonrasında, BİM’in ‘kur saldırısını’ bahane ederek zam fırsatçılığı yaptığı ve şirketin cirosunda yüzde 30’a yakın artış yaşandığına dikkat çekilmişti.

Sputnik’te yer alan habere göre, “Ucuz market olarak Türkiye’de yaygın bir şube ağı olan BİM, tanzim satış sonrası İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde fiyatlarını indirse de, diğer illerdeki şubelerinde sebze ve meyveyi hala yüksek fiyattan satıyor. Toptan fiyatına fırsatçılık yapan BİM, ucuz market adı altında vatandaşın cebini yakarak kâr rekoru kırdı” denilen haberle ilgili BİM tarafından yapılan yazılı açıklamada, öne sürülen iddialar reddedilerek yargı sürecine gidileceği belirtildi. BİM tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekildedir: “Asılsız iddialar, yanlış bilgiler ve iftira niteliği taşıyan bu yayınların kötü amaçlarla hazırlandığı aşikardır. Hukuku, basın etiğini, ahlakı ve ekonominin reel verilerini hiçe sayan bu asılsız yayınlar, şirketimize değil ama Türkiye ekonomisine ve demokratik yapısına büyük zarar vermektedir.Öte yandan kurumsal yapısına, marka değerine, finansal yapısına zarar vermeyi amaçlayan bu kötü niyetli yayınlar için Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargı süreçleri başlatılacaktır.”

Etiketler: bim, tanzim, mahkeme
Okunma Sayısı: 2250
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı