"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bin 500 kişilik geçici iş için 14 bin başvuru

15 Ekim 2015, Perşembe 15:18
Çorum’da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8 ay istihdam edilecek bin 500 kişilik kadro için 13 bin 824 başvuru yapıldı. Sadece 5 kişinin alınacağı kütüphane için ise tam bin 915 kişi başvurdu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nün TYÇP kapsamında İl Özel İdaresi, Milli Eğitim, Kaymakamlıklar ve Belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edeceği bin 500 kişilik kadro için rekor başvuru geldi. Sadece 8 aylık işte çalışmak için 13 bin 824 başvuru olunca işe alınacaklar kurayla belirlendi.

Noter gözetiminde İŞKUR yetkililerinin katılımıyla düzenlenen kura çekimi büyük ilgi gördü. İŞKUR binasına akın eden başvuru sahipleri kura çekimini dikkatle takip etti.

Geçici pozisyonlarda istihdam edilecek işçilerin 19 Ekim’de işbaşı yapacağı ve 15 Haziran 2016’ya kadar çalışacakları bildirildi. İşe alınacak bin 500 kişiden 684’ü il merkezinde 816’sı ise ilçelerde görevlendirilecek. Program kapsamında geçici işçilerin altyapı çalışmaları, çevre düzenlenmesi, temizlik ve diğer faaliyetlerde çalışacakları, 8 ay boyunca asgari ücret alacakları, SGK primlerinin yatırılacağı, katılımcıların seçiminde ilgili kurumun bulunduğu yerde ikamet edenlere öncelik verildiği öğrenildi.

KÜTÜPHANE İÇİN REKOR BAŞVURU

Geçici işçi istihdam edilecek yerlerin arasında Çorum merkezdeki kütüphanelerde bulunuyor. Kütüphane için 5 kişilik kadro ayrıldı. Bu kadroya tam bin 915 başvuru geldi.

Okunma Sayısı: 2076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı