"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir cadı avı kurbanı daha: Ailem çok yıprandı

10 Nisan 2018, Salı 23:21
Uzman çavuş Mehmet Şentürk ByLock kullanıcısı olduğu iftirasıyla 6 ay hapis yattı ve bir yıl sonra suçsuzluğu anlaşılarak beraat etti. Şentürk, “Cezaevinde kaldığım sürece ailem çok yıprandı” dedi.

Askerlikten ihraç edilen, ardından ‘ByLock‘ kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanıp altı ay hapis yatan uzman çavuş Mehmet Şentürk isim benzerliğinden mağdur olduğu ortaya çıkınca beraat etti. Bitlis Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan evli ve iki çocuk babası, 22 yıllık uzman çavuş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 Eylül 2016’da çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle meslekten ihraç edildi. Emeklilik hakkı elde etmesine 15 gün kala ihraç edilen Şentürk, Resmî Gazete’de yayınlanan listede ismini görünce şoke oldu. İhracının ardından memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesine dönen Mehmet Şentürk, Bitlis Valiliği’ne dilekçeyle başvurup konunun araştırılmasını istedi.

Annem birkaç kez kalp rahatsızlığı geçirdi

Mehmet Şentürk şunları söyledi; “En yakın zamanda göreve dönmek için elimden geleni yapacağım. Bu zaman içerisinde hiçbir zaman Türk adaletine güvenim bitmedi. Adaletin yerini bulacağını biliyordum ve buldu. Bu süreçte annem birkaç kez kalp rahatsızlığı geçirdi. Yine eşim, ben cezaevindeyken o da psikolojik rahatsızlıklar geçirdi. Halen ikisi de ilâç kullanmaya devam etmektedir. Cezaevinde kaldığım sürece ailem çok yıprandı.”

Altı ay hapiste yazı bekledi

Ancak Şentürk, 18 Ocak’ta 2017’de haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahkemede söz konusu telefon numa- rasının kendisine ait olmadığını söylemesine rağmen tutuklanıp Silivri Cezaevi’ne gönderilen Şentürk hakkında örgüte üye olmak suçundan Bitlis 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dâvâ açıldı. Süren dâvâ sırasında mahkeme, telefon numarasının kime ait olduğunun belirlenmesi için GSM operatöründen bilgi istedi. Altı ay sonra gelen bilgide telefon numarasının son olarak Malatya emniyetinde başkomiser olarak görev yapan Mehmet Şentürk’ün üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkeme, uzman çavuşu 11 Temmuz 2017 tarihinde tahliye etti. Tutuksuz yargılanan Şentürk, 26 Şubat 2018’de dâvânın 6’ncı duruşmasında beraat etti. Şentürk, beraat kararın-  dan sonra göreve yeniden dönmek için OHAL Komisyonu’na başvurdu.

 

DHA

Okunma Sayısı: 5544
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet ilhan

    11.4.2018 17:41:58

    Yaşasın zalimler için cehennem.

  • Ahmet ilhan

    11.4.2018 14:54:53

    Yazık, devlet eliyle zulüm ediliyor. Hayali, uyduruk istihbarat raporları ile masumların nahak yere hayatları karartılıyor. onurları ile oynanıyor. Hadsiz şekilde semavatı ağlattırılacak haksızlıklar yapılıyor. Umumi bir bela gelmesinden Rabbimize sığınırız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı