"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Birbirimizi incitmeyelim, Kutlu Doğum bunun başlangıcı olsun

16 Nisan 2015, Perşembe 10:36
Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Hz. Peygamberin (SAV) bize emaneti korumayı, dürüstlüğü, kimseyi incitmemeyi emrettiğini belirterek Kutlu Doğum Haftası’nın O'nu daha iyi anlamaya vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

"Kutlu Doğum Haftası birbirimizi incitmememiz için bir başlangıç olsun." dedi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, Hz. Peygamberin (SAV) komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı istediğini vurguladı. Allah Resulü’nün (SAV) dinin ne olduğunu soranlara onun güzel ahlak olduğunu söylediğine dikkat çeken Kıyak, şunları kaydetti: "Kutlu Doğum işte o yüce şahsı tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda bir tazelenme mevsimidir. Bu hafta kardeşlik köprüsünden birlikte yürümenin vaktidir. Kutlu Doğum Haftası'nın bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini, Sevgili Peygamberimizin (SAV) daha iyi tanımasına vesile olmasını Yüce Allah tan niyaz ederim. Onun örnek hayatını, neslimize daha iyi anlatmak ve tanıtmak için bu haftayı önemli bir fırsat olarak değerlendirmeli ve hafta sonunda kazançlı çıkmanın mutluluğunu yaşamalıyız. Kutlu Doğum Haftası birbirimizi incitmememiz için bir başlangıç olsun.”

Okunma Sayısı: 1533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı