"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böyle saltanat hesap verir mi?

09 Ocak 2018, Salı 20:25
Kamu reformunun yapılmadığına dikkat çeken ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, “Kamuda çalışan emekli olunca özel sektör çalışanının 2 katına yakın emekli maaşı alıyor. Böyle saltanat hiç yıkılır mı? Böyle saltanat hiç hesap verir mi?” sorularını sordu.

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, kamu reformunun yapılmadığına dikkat çekerek “(Hani) Devlet hesap verecekti. Hatta devlet küçülecekti” diye sordu. İbrahim Kahveci’nin dünkü Karar’da yer alan yazısının bir bölümü şöyle: AK Partinin ilk yıllarında en büyük reformu “Kamu Yönetim Reformuydu”. Bu reformun bir kısmı gerçekleşti, ama bir çok kısmı çoktan rafa kaldırıldı. O reform ile devlet sorumlu olacaktı... Devlet hesap verecekti. Hatta devlet küçülecekti. Bugün eğitimde, güvenlikte, adalette, kültürde yapılan devasa harcamalar karşılığı sermaye özel sektörün elinden alınıyor. Ama kamu bir türlü istenen başarıyı getiremiyor. ABD’de eğitimde maaş artışları ile kalitenin artmadığı, tersine öğretim elemanlarının artan maaşlar sonrası daha az verimli hale geldiğini P. Krugman yazmıştı. Hani biz “Kamu Yönetim Reformu” ile 657 saltanatını bitirecektik. Öğretmeninden polisine, bir çok kamu çalışanı ile özel sektör çalışanı eşit olacaktı. “ÇALIŞAN” olarak ortak tanım gelecekti. Ne büyük hayallerimiz vardı. Ama olmadı...  

Böyle saltanat çalışanın da verimini bitirir

“Polise gittim, savcıya gittim... Gitmediğim-çalmadığım kapı kalmadı” diyen bir vatandaşın durumunu herkes duydu. Ama sesini duyuramayan niceler var. By-lock konusunda 11 bin kişiye daha yeni “pardon” demedik mi? Her gün karayollarında 20 kişiden fazla can veriyoruz. Kör kavşakları, kaza noktalarında aynı yerde sayısız can verenler kaç kez duyduk. Bir adım duydunuz mu? Lakin konu devlet olunca kamu kurumları aynı mı? Millete karşı işlenen suçlar ile devlete karşı işlenen suçları nasıl karşılıyor kamu yönetimi? Bugün özel sektörle kamuda çalışan aynı ücret olsa dahi kamuda çalışan emekli olunca özel sektör çalışanının 2 katına yakın emekli maaşı alıyor. Böyle saltanat hiç yıkılır mı? Böyle saltanat hiç hesap verir mi?  Böyle saltanat çalışanın da verimini bitirir. Özel sektör dinamizmi ve sorumluluğu kamuya gelmedikçe daha çok “Nerde bu devlet” deriz. Ve demeye devam ederiz.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5274
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı